Türk milleti olarak bağımsızlığımıza olan inancımızı 30 Ağustos'ta kararlı biçimde ortaya koyduk. 
Yurdumuzu işgale gelen düşmanı büyük bir zaferle bozguna uğrattık. 
30 Ağustos Zaferi, Türk Milletinin Anadolu topraklarında var olma mücadelesinde dönüm noktasıdır. 
Türk milletinin diriliş destanıdır, bu destan hepimizin.
Bağımsızlık Türk milletinin ruhunda var. İmkansızlıkları imkana çeviren de işte içimizdeki bağımsızlık ruhudur. Askeri ve idari dehasıyla bu ruhu harekete geçiren Atatürk önderliğinde kazandığımız Büyük Zafer, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin doğmasını sağladı. Üreten ekonomi, çalışan gençlik, güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü Türkiye Cumhuriyeti'ni güçlendirecek, sonsuza kadar bu topraklarda kalmamızı sağlayacak temel unsunlardır. Güçlü Türkiye'nin olmazsa olmazlarıdır.
Bu toprakları yeniden vatan yapan zaferin kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Taarruz'un 98'inci yılını coşkuyla kutluyorum.


**


AĞUSTOS AYI BİZİM İÇİN ZAFER AYIDIR

-26 Ağustos 1922’de 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü,

-24 Ağustos 2016’da Mercidabık Zaferi’nin yıl dönümü,

-Ağustos 1571’de Doğu Akdeniz’in kilidi Gazimagusa düşmüş Kıbrıs fethedildi,

-Kıbrıs Barış Harekatı da Ağustos’ta yapıldı,

-26 Ağustos 1922’de de Anadolu’nun çekilebileceğimiz son sınır, son kale olduğu ve ilelebet Türk vatanı olarak kalacağı cümle aleme ilan edildi. 30 Ağustos’ta zafere ulaşılmıştır,

Kaderin cilvesine bakın ki Sevr’in imzalanma ayı da Ağustos’tur. Ama unutmayın, 10 Ağustos’ta 1920’de Sevr’i imzalayanlar 19 Ağustos 1920’de Meclis tarafından vatan haini ilan edildi,

**

HEPİMİZ POTANSİYELİZ..

Zonguldak’ta dün çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Zonguldak’ta Kovit-19’la nasıl mücadele edildiğini bu toplantı ile çok daha iyi anladık.
Kovid-19 salgını ile mücadelede uyulması gereken temizlik, maske ve mesafe gibi tedbirlere uyulmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda kurulan İl Salgın Denetim Merkezi’nde (İSDEM) görevli personele Kovid-19 ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile sağlıkla ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı; Kovid 19’la çok ciddi olarak mücadele ettiklerini belirtirken, Güvenlik ve Asayiş Merkezi personeli Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Çırak ve polis memuru Veysel Korkmaz tarafından İSDEM sisteminin temel çalışma mantığı ile ilgili sunum yapıldı ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner’de, filyosyon, izolasyon ve karantina çalışmalarını anlattı. Güner herkesin bir potansiyel Kovid-19 taşıyıcısı olduğunu özellikle belirterek dikkatli olması çağrısında bulundu. Tabi ki toplantıda konuşma yapan vale Mustafa Tutulmaz’da çok önemli bilgiler verdi.
Mesela bayramdan önce açılan vakaların bayramda sonra artığını ancak şimdilik korkulacak düzeyde olmadığını ifade etti. Vali Tutulmaz, maske takma kuralına kahir ekseriyetle uyan Zonguldaklılara teşekkür ettiğini ifade etti. Ölüm oranın her geçen gün azaldığını söyledi. Tedbirli olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bunları niye anlattım; toplantıda Kovid-19‘la mücadelede çok detaylı bilgiler sunuldu. İçimden keşke bu bilgiler bize daha önce aktarılsaydı diye düşünmedim değil hani. Zonguldak Valiliği Koordinasyonun da Kovid-19’la olağan üstü bir şekilde yürütülen çalışmaları gördükçe vatandaş olarak içimiz biraz daha rahat oldu.Devletimiz gerçekten bu konuda çok üstün bir gayret gösteriyor.

Özetle hepimiz potansiyel bir Kovit-19 taşıyıcısıyız
Bunun hepimiz farkında olarak hareket etmek zorundayız
Bu işin hiç şakası yok

**

KOVİT-19’LA MÜCADELEDE TÜRKİYE ÖRNEK OLMUŞKEN, BU MÜCADELEYİ KARALAMAK İSTEYENLER VAR..
Kovit 19’la mücadelede Türkiye gerçekten tüm dünyaya örnek oldu.
Tıbbi anlamda sağlanan imkanları, olanaklar, dev şehir hastanelerimiz, solunum cihazları üretimi vs.
Sağlık personelini üstün gayreti ve devletimizin sağlık personeline imkanları sağlamak için mücadelesi..
Ve tabiî ki ücretsiz sağlık hizmetleri..
Ama gel gör ki bu tüm dünyaya bile örnek teşkil eden Kovid-19 Mücadelesini görmeyen kimi sözde sivil toplum kuruluşları da yok değil. Tüm bu gerçeklere rağmen yaptıkları yalanlarla dolu basın açıklamalarını zaman zaman görüyoruz ve üzülüyoruz da. 
Yok devlet sadece ölüm rakamlarını açıklıyormuş ta başka bir şey yapmıyormuş da türünden açıklamalar
Yazık gerçekten..
Kör müsünüz ya

**

İNANIŞ GAZETESİ 45 YAŞINDA..
Zonguldak’ta 45 yıldır yayın hayatını sürdüren İnanış Gazetesi’ni kutluyorum.
Gazetenin kurucusu merhum Kemal Sönmez’i rahmet ve minnetle anıyorum.