Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, dün ilginç bir açıklama yaptı.
Başkan Keleş’in açıklaması şu şekilde:
“Her gün Zonguldak’ı yöneten hükümetin siyasi parti temsilcilerinin yalanlarının ortaya çıkması bir gerçek olmadan yaşamayalım. Devletin her türlü imkân sağladığını hatta Yanık ünitesinin TPAO’nun tarafından yaptırılacağı açıklamaları vatandaşlarımı yanıltmaktadır. Milletin vekilleri olmayı reddeden iktidar partisi vekilleri her fırsatta vatandaşın hizmet hakkına göz dikmeye, TTK çalışanlarının emekle kazandığı helal paraya göz dikmelerinin getirmiş olduğu rahatlıkla kurulacak olan yanık ünitesi biyomedikal cihazlarının amele birliği tarafından alınması için baskı yapmalarını esefle kınıyoruz” 

Peki neden bunu yazıyorum
Çünkü
TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in açıklaması ise tam tersi yönde.
Nasıl mı
Hatırlarsanız bundan bir kaç gün önce Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni Çaycuma’da açık deniz teknolojileri bölümü açılışı gerçekleştirildi. Burada TPAO tarafından öğrencilere istihdam ve okuduğu süre boyunca da maaş garantili şekilde eğitim görmeye başlayacaklar.
Ve burada gazeteciler olarak TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e yeni Atatürk Devlet Hastanesi’nde açılacak olan Yanık Ünitesi bizzat soruldu. Ve TPAO Genel Müdürü Bilgin, “Yanık ünitesinin tüm ihtiyaçların biz karşılayacağız” şeklinde bir açıklaması söz konusu.

Şimdi Fatih Keleş ile Melih Han Bilgin’in açıklamalarını alt alta koyduğumuz zaman birbirleriyle kesinlikle uyuşmuyor.
TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin burada yalan konuşacak hali olmadığına göre, 
O zaman benim aklıma Fakih Keleş’e yanlış bilgi verilerek yanlış bir açıklama yapmasını sağlanmış ihtimali geliyor.
Zaten TPAO hepsini karşılayacağı için ortada Amelebirliği’ne baskı yaptıracak bir durum da olmadığı sonucunu doğuruyor.

**

KARAELMAS TURİZM EKSPRESİ VE TUNCAY GENÇER

Ve Ankara-Zonguldak hattında Karaelmas Turizm Ekspresi’nin güzergahı tanıtıldı.
Ve bu hattın devreye girecek olmasından Ankara Uluslarası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer’in çok büyük bir katkısı ve emeği var.
Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer bu ekspresin devreye girmesi için TCDD Genel Müdürlüğü’nde ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda (Batıkaradeniz Ekspresi) veya (Karaelmas Ekspresi) adı altında bir turizm ekspresinin yapılmasının önemini defalarca gerekçeleriyle anlatmaya çalıştı ve defalarca üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirdi. İlgili Bakanlıklara çalışmaları anlattı, gerekçelerini anlattı
Ve mutlu son

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan,  12 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. tarafından Ankara-Zonguldak hattında başlatılacak 'Karaelmas Turizm Ekspresi' seferinin ilerleyen günlerde hizmete alınacağını belirtti. 
Alpaslan, “Karaelmas Turizm Ekspresi'yle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkmıştı ve bu güzergah başlamıştı. Biz de bunun realize edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. En başta bu Karaelmas treninin, turizm ekspresi olması yönündeki çalışmalarımızda sona yaklaşmış durumdayız. Bunu tekrar profesyonel turizmcilerle başta turizm seyahat acente sahipleri olmak üzere onlarla tekrar bu tur üzerinde yolculuk yaparak seyahatin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesinin daha efektif daha verimli olması için çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Evet çok yakın bir süreçte Karaelmas Turizm Ekspresi devreye girecek. Ankara’dan Zonguldak’a kadar yerli ve yabancı turistler Zonguldak’a kadar gelecekler, tarihi ve turistlik bölgelerimizi ziyaret edecekler.

Ekspresi'nin yeniden faaliyete başlayacak olmasından dolayı Zonguldak olarak çok mutluyuz ve Anka Bir’e de katkısından dolayı teşekkür ediyoruz


**


KİLİMLİ VE KOZLU BELEDİYELERİNİN METROPOLİTAN BELEDİYER BİRLİĞİNE BORCU..

Zonguldak Belediyesi’nin Kasım ayı ikinci birleşiminde bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi.
Oldukça gergin anların yaşandığı meclise su zammı gündeme damgasını vurdu.
Zonguldak Belediyesi suya yüzde 200, Kilimli ve Kozlu belediyeleri ise yüzde 100 zam yaptı. Şimdi bu hayliye vay Zonguldak Belediyesi insafsızlık yatı diyeceksiniz ama durum daha farklı

Şu ana kadar Zonguldak Belediyesi suyu 3.5 liradan, Kilimli, Kozlu Belediyeleri ise suyu 4.5 liradan veriyorlardı.
Şimdi hepsi 9.5 liraya sabitlenmiş oldu.
Ve dolayısıyla Zonguldak Belediyesi’ni vermiş olduğu zam ile Kilimli ve Kozlu Belediyelerini vermiş olduğu yüzledik zamlar farklık gösteriyor

PEKİ BU ZAM GEREKLİMİYDİ

Evet kesinlikle gerekliydi
Çünkü baraj ve elektrik giderleri olağanüstü derecede artmış bulunuyor ve bu giderlerin karşılanması için bu zam kaçınılmazdı

Meclis görüşmelerinde CHP Grup başkan Vekili Atınç Kayınova Kilimli ve Kozlu Belediyelerini Metropolitan Belediyeler Birliği’ne olan borcunu gündeme getirince, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer selim Alan, "Biz belediyenin göreve geldiğimizde metropolden benzer birine 4.9 milyon lira borcumuz vardır ve şu anda hiç borcumuz yok ancak Zonguldak ve Kilimli Belediyelerinin borcu konusunda tedirginiz. Ve bize borçlarının belli bir kısmını kapattıracakları konusunda her iki Belediye başkanımızda söz verdi. Ancak bu konuda tedirginiz ve kendi partim diye ayrım yapamam" ifadesini kullandı.
İnşallah Kilimli ve Kozlu Belediye başkanları borçların kısa sürede kapatırlar ki Zonguldak sıkıntı çekmesin

**

TERÖRÜ KINIYORUM

İstanbul Taksim’de hain terör saldırısında 6 vatandaşımız yaşamını yitirdi ve 81 vatandaşımız ise yaralandı.
Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum
Yaralılara acil şifalar diliyorum.
Bu bombalı hain saldırının 10 saat sonrasında emniyet güçlerimiz teröristleri yakaladı
Emniyet güçlerimizi kutluyorum
Hain terör saldırısını kınıyorum
Bizi asla bölemeyecekler, parçalayamayacaklar