Korona Virüs salgını nedeni ile 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta geçtiğimiz hafta sonunda (48 saat) uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal eden.
Merkez'de 39 kişiye 124 TL, Kozlu'da 25 kişiye 79 bin TL, Kilimli'de 32 kişiye 79 bin TL, Devrek'te 17 kişiye 206 bin TL, Çaycuma'da 10 kişiye 25 bin TL, Alaplı'da 11 kişiye 19 bin TL, Gökçebey'de  6 kişiye 19 bin TL olmak üzere: 
Toplam 191 kişiye toplam 607 bin TL para cezası uygulandı.
Dile kolay
Yarım milyon liradan bile fazla
607 bin TL'yi 191'e bölüğümüz zaman kişi başı 3.180 TL düşüyor.
Asgari ücretin 2 bin 300 TL olduğu bir yerde
Hele hele şu yaşadığımızı ekonomik krizde, şu zor günlerde 3 bin 180 lira ceza inanın çok çok çok ağır (Özellikle vurgulayarak bilerek yazdım) bir cezadır.
Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle 
Ceza yazılmasın demiyorum
tabi ki yazılacak elbette
Ama bu ceza miktarı düşürülsün ve de ceza yazımında biraz daha esnek olunabilir.
3 bin 180 lira Cezalar vatandaşı adeta ekonomik olarak çökertiyor.
Hiç olmazsa ceza miktarı üst sınırdan8 yazılmasın
**
KÜÇÜK ESNAF PERİŞAN
korona virüs salgını ekonomiyi allak bulak etti.
Tabi ki en çok ta küçük esnafı bitirdi.
Özellikle berberler, kuaförler, kıratahaneler, kahvehaneler, küçük atölyeler vs. esnaf 1 aydır kapalı. Salgından dolayı dükkanlarını açamayan yüzlerce küçük esnaf ekonomik krizin eşiğinde ve bir çoğu kepek kapatma durumunda.
Hükümetin küçük esnaflar içinde ekonomik tedbir paketi açıklaması gerekiyor.
Hemde acilen..
**

CUMHURBAŞKANIM BENİM YAZIYI OKUMUŞ..
Pazartesi günü gündüz öğleden sonra, hafta sonu iki gün süren ve sona eren sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak "Yetmez tekrar ilan edilmeli" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazımda 30 büyük şehir ve Zonguldak'ta hafta sonunda ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağını tekrar edilmesi gerektiğini , hatta merkezi hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan etmemesi durumunda ise Zonguldak Valiliği İl Pandemi kurulunun Zonguldak genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmesi çağrısında bulunmuştum. Ve o yazım aynı gün internet sitesine girdikten bir süre sonra Sayın Cumhurbaşkanımız canlı yayında hafta sonu tekrar sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini belirten açıklama yaptı. Benim yorumum bu haliyle boşluğa düşmüş oldu. 
Zaman zaman bu tür şeyler bizlerin başına gelebiliyor. Ancak çevremden çok sayıda kişi, "Ercan senin yazı internete düştü, ardından Cumhurbaşkanı tekrar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Galiba senin yazıyı okumuş, senin tavsiyeni dikkate almış" diye çok sayıda şaka yolu takılmalara konu olduk.Tabi ki sayın Cumhurbaşkanımın benim yazımı okuduğunu zannetmiyorum ama doğru takdir ve sonuçta doğru olan yapıldı. Önemli olan sokağa çıkma yasağının tekrar uygulanası ve Koronavirüs salgının yayılmasının engellenmesidir elbette.Allah'ın izniyle birlik ve beraberlikle bu korona Virüs salgınının dan en az hasarla atlatacağız inşallah.