Doğan Çakmak kim

Seçime sayılı günler kala partiler adaylarını açıklamaya başladı. CHP’den milletvekili adayı olan Doğan Çakmak ise kim olduğu merak ediliyor. Peki Doğan Çakmak kimdir? İşte detaylar…

28. dönem milletvekili seçimlerine az bir zaman kala milletvekili listeleri netlik kazanmaya başladı. CHP İstanbul milletvekili adayları arasında bulunan bir isim de Doğan Çakmak oldu. Peki Doğan Çakmak kimdir? İşte detaylar…

1965 yılında Sivas ta doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Sivas’ta tamamladı.1985 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu.

Master Eğitimini Hamburg Üniversitesinde devam ettirmek için bir süre Almanya da kaldı. Geothe Enstitüsünde Dil Eğitimi gördü.

1989 yılından bu güne İstanbul’da İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Mühendislik ve Danışmanlık firmalarında ortaklık ve yöneticilik yaptı. Halen kurumsal danışmanlık hizmeti sunan Ajans ortaklığı ve Yöneticiliği yapmakta olan Çakmak evli ve iki çocuk babasıdır.

Mart 1989 yerel seçimlerinde daha 24 yaşındayken, SHP Pendik Belediye Meclisi Üyesi seçildi.27 yaşında, SHP Tuzla Kurucu İlçe Başkanlığı Görevini üstlendi.1.Olağan kongresinde seçilerek 2.kez ilçe Başkanlığı görevini 1994 yerel seçimlerine kadar sürdürdü.

 1998 yılında yapılan CHP İstanbul İl Kongresinde İl yöneticiliğine seçildi.2001 yılına Kadar Gençlikten sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2011-2014 yılları arasında CHP İstanbul İl Yöneticiliğine yeniden seçilen Çakmak, 3 yıl süreyle İstanbul 1.Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Editör: Zehra Küçük