TRT Spor’da sunuculuk yapmakta olan Veli Yiğit’in hem TRT hem de sosyal medyada ün kazanmasıyla insanlar Google’da Veli Yiğit’in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Veli Yiğit kimdir? Veli Yiğit nerede eğitim gördü? Veli Yiğit nereli? Veli Yiğit kaç yaşında? Veli Yiğit Hangi kanalda? İşte tüm merak edilenler…

Veli Yiğit kimdir?

1982 Almanya doğumlu olan ünlü sunucu Veli Yiğit aslen Kütahyalıdır. Ailesi ile birlikte 11 sene Almanya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye geri döndüler.

Kocaeli Üniversitesi

Liseden mezun olduktan sonra lisans eğitimine başlayan Veli Yiğit, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü başarıyla bitirdi. Okul yıllarından beri spora ve özellikle futbola düşkün olan Veli Yiğit, lisans eğitimini tamamladıktan sonra Barbaros Çıdal’dan spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı.

Veli Yiğit TRT Spor

Daha sonra TV 8’de mesleki kariyerine adım atan Veli Yiğit, burada editör olarak İtalya Ligi Serie A ve İngiltere Ligi Premier League maçlarının özetini ve yorumlarını yazdı. Ardından Galatasaray TV’de çeşitli görevlerde bulundu. Buradan sonraki durağı ise TRT Spor oldu.

Editör: Mert Toruk