Doğan Demir kimdir?

Doğan Demir 1973 yılında Muş Varto'da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Varto'da, liseyi Adana Yapı Meslek Lisesi Makina Bölümü’nde bitirdi.

Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünden mezun olarak bitirdi.

Birçok alanda farklı görevler almıştır. Bunlardan bazıları; 1992 yılında CHP yeniden kurulurken Kocaeli Derince'de kurucu gençlik kolları başkanı olarak uzun yıllar görev yapmış, daha sonra İl Sekreterliği, Başkan Yardımcılığı, 2004 - 2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapmıştır.

2009 - 2013 yılları arasında Türkiye'nin en büyük ve örgütlü Alevi Kurumu olan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanlığı, 2013 - 2019 yılları arasında da derneğin Genel Başkanlığı’nı yapmıştır. Aynı zamanda Alevi kurumlarının çatı kuruluşu olan Alevi Bektaşi Federasyonu’nda Genel Sekreterlik görevini yürütmüştür.

2015 yılında Avrupa Alevi kurumları tarafından düzenlenen, “Türkiye'deki Hak İhlalleri” konulu sunumda Avrupa Birliği Parlamentosu’nda konuşmacı olarak yer almıştır.

2017 yılında Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edilen ve dünyanın birçok ülkesinden en etkin din ve inanç temsilcisi olarak katılan 100 kişiden biri olmuştur. Ayrıca ülkemizden seçilen tek kişidir.

2019 yılı Aralık ayında kurulan Gelecek Partisi kurucuları arasında yer almış ve şu anda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Doğan Demir 30 yıldır ticaret ile uğraşmakta, iş insanı, biri aile şirketi, diğeri de iki ortaklı farklı iş alanlarını içinde barındıran iki firmanın sahibidir.

Doğan Demir evli ve iki çocuk sahibidir.

Editör: Zehra Küçük