CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz,"AK Parti'nin yanlış politikası nedeniyle rödövans sektörü adeta can çekişiyor Biz yerli kömürü iptal kömüre karşı kesinlikle ezilmeyeceğiz bunun sözünü veriyoruz. Rödövans Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun öz kardeşidir" dedi

Yavuzyılmaz, Zonguldak gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, ilimizdeki rödövanslı sahalara "kömür alım garantisi verileceğini" söyledi.

İlimizi ilgilendiren çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Yavuzyılmaz, emeklilere bayramda verilecek ikramiyeler, gurbetteki müteşebbis Zonguldaklılar'ın ilimizde yatırım yapmaya davet edilmesi, esnafın üzerinden stopaj yükünün kaldırılması, TTK'ya 5 bin işçi alınması gibi konularda partisinin görüşlerini ifade etti.

Açıklamalarında yerli kömürün ithal kömüre kesinlikle ezdirilmeyeceğini ifade eden Deniz Yavuzyılmaz, CHP iktidarında ERDEMİR ve KARDEMİR'den kömür alım garantisi vereceklerini söyleyen Deniz Yavuzyılmaz, TTK'ya kademeli olarak 5 bin maden işçisi alacaklarını söyledi.

Zonguldak'ta 3 milletvekilliğine gittiklerini belirten Deniz Yavuzyılmaz, " Top, Ak Parti'nin kale çizgisinde, küçük bir dokunuşla 3 milletvekilliğini alacağız" şeklinde konuştu.

Yavuzyılmaz, Ereğli Tersaneler Bölgesi'nin mutlaka ayağa kaldıracaklarını ve yeniden istihdam sağlayacakları diyen Yavuzyılmaz, gençleri CHP'ye ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye davet etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, açıklamalarında şunları söyledi :

"5 gün sonra çok kritik bir seçim var. Bu seçim hem Türkiye genelinde iktidara gelecek olan partileri belirleyecek aynı zamanda da Zonguldak'a hangi partiden kaç milletvekilinin hizmet edeceğini belirleyecek. Biz açıkçası bu seçimi böyle karşılaştırmalı olarak değerlendirirsek bir tarafta AK Parti; Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 2000 işçi alacağım diyor Biz ise Cumhuriyet Halk Partisi olarak 5.000 işçi alacağız diyoruz. AK Parti bayram ikramiyesi olarak emeklilere 2000 lira vereceğim diyor, Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 8.500 lira vereceğiz diyoruz ve böylelikle de hem emeklinin yüzü gülecek hem emekli torununa harçlık verebilecek, biraz borcunu ödeyecek,  Harcama yapacak ve böylece esnafımızın da yüzü yine gülecek. Esnafın sırtındaki stopaj yükünü kaldırıyoruz ve yine taksici esnafımız dahili olmak üzere diğer esnaflarımızın hepsine de çeşitli yardımlarda bulunacağız destek olacağız. Biz hazinenin altında açılan deliklerin yerlerini biliyoruz bunları tespit ettik bu delikleri kapatacağız, hortumları keseceğiz ve buradan sağlanacak kaynakla birlikte de vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz. Şu anda Zonguldak'ta özellikle istihdam konusunda çok büyük problemler var bu problemleri aşmak için de önce Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda geriye gidişini durdurmak için kademeli olarak 5.000 madenciyi işe alacağız. Aynı zamanda her yıl emeklilik hakkına sahip olan madenci, mühendis ve memur sayısı kadar da her yıl personel alımı yapacağız. Böylece Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun geleceğini ve büyümesini garanti altına alacağız" dedi.

"YURT DIŞINDAKİ GURBETÇİLERİMİZİ İSTİHDAM VE YATIRIMLA ZONGULDAK'A GERİ ÇAĞIRACAĞIZ"

Yurt dışında yaşayan gurbetçileri yatırım ve istihdamla Zonguldak'a geri çağıracaklarını ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz, "Amasra'daki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı müessesede, TTK'nın yanındaki komşu sahada 606 milyon ton taş kömürü rezervi var. Buradaki ruhsat sahası özel bir maden ocağına devredildi. AK Parti bu yerli ve milli serveti, yerin altında yatan bu servetin ruhsatını özel bir şirkete devretti. Biz bu ruhsat devrini tekrar TTK'ya yapacağız ve 3- 4 bin madencinin de burada çalışmasını sağlayacağız. Burada çalışacak tecrübeli madencileri de  Zonguldak dışındaki illerde çalışan madencilerin tekrar memleketlerine dönmeleri ve yönünde çağrı yaparak onların yuvaya dönüşlerini sağlamış olacağız.  Aynı zamanda da taşkömürü üretimini artıracağız.

Diğer taraftan Almanya'da yaşayan 400 bin gurbetçimiz var. Gurbetçilerimizin de yine yuvaya dönüş Zonguldak dönüş projesi kapsamında onlara da yine madenlerde bir iş garantisi sağlayarak burada tekrar vatanlarına dönmek isteyenlere de Zonguldak'a çağırıyoruz." dedi.

"RÖDÖVANS SEKTÖRÜ AK PARTİ'NİN YANLIŞ POLİTİKASI SEBEBİYLE CAN ÇEKİŞİYOR. BİZ YERLİ KÖMÜRÜ İTHAL KÖMÜRE KESİNLİKLE EZDİRMEYECEĞİZ"

CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz, "Diğer taraftan Zonguldak TTK'nın bir de kardeşi var, öz kardeşi var; Bu da rödevanslı sahalar, rödövanslı saha işletmeleri özellikle bölgemizde bulunan termik santraller ve demir çelik fabrikalarının ithal kömür kullanması nedeniyle şu anda can çekişiyorlar. AK Parti'nin yanlış taşkömürü politikası nedeniyle büyük sorunlar yaşıyorlar. Biz yerli kömürümüzü ithal kömürü karşısında ezdirmeyeceğiz. Onu ön planda tutacağız." şeklinde konuştu.

"ZONGULDAK'TA BUNLARA ÖDEME VARSA SAHALARA KÖMÜR ALIM GARANTİSİ VERİLECEK"

CHP iktidarlarında Erdemir ve Kardemir'den Zonguldak'taki rödövanslı sahalara kömür alım garantisini mutlaka vereceklerini ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi AK Parti döneminde köprü, tünel, otoyolların birçoğunda dolar ve euro ile araç geçiş garantisi verildi. Garanti edilen araç sayısı tutturulamadığında bu sayı kadar araç için araç geçmese bile onlara dolar ve euro üzerinden ödeme yapılıyordu. Bu yanlış bir uygulama  Ancak biz doğru bir garanti ödemesini doğru bir uygulamayı Zonguldak'ta yapacağız. Bu da nedir Erdemir ve Kardemir Zonguldak havzasında bulunan rödevanslı saha işletmelerine taş kömürü aldım garantisi verecek ve verdikleri bu garantisi de dövizin üzerinde dövizin karşısında erimeyen bir durum olacak"

"ZONGULDAK'TA İSTİHDAM HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ"

Zonguldak'ta istihdam hamlesi başlatacaklarını ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aynı zamanda da Türkiye'ye bir Taşkömürü Kanunu çıkarılarak Türkiye genelinde linyit işletmeleri için öngörülen uygulamaların taş kömürüne has koşulları sağlayacak şekilde havza'ya uygun şekilde uygulanması sağlanacak. Böylelikle de Zonguldak'ta bir istihdam hamlesi maden sektörü olmak üzere bu adımlar atılmış olacak. Filyos projesinde yapılan yatırımlarda yine daha fazla artırılacak ve hız verilecek ve bölgedeki Zonguldak'ta iş insanlarının bu bölgeye yatırım yapması sağlanacak. Yani biz önce zonguldak'taki şirketlerin ve iş insanlarının bölgede daha fazla markalaşmasını sağlayacak tedbirleri alarak destekleri vermeyi planlıyoruz. Yani Hatay'dan kalkıp da bir holding gelip Zonguldak'taki bütün Filyos limanın işletmesini eğer alıyorsa bu bölgede AK Parti'nin izlediği politikanın yanlışlığının bir göstergesidir."

"EREĞLİ TERSANELER BÖLGESİNİ CANLANDIRACAĞIZ"

Ereğli'de ki tersaneler bölgesini canlandıracaklarını ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz şunları kaydetti:

"Diğer taraftan tersaneler bölgesi var. Ereğli tersaneler bölgesinin de mutlaka ayağa kalkmasını sağlayacağız ve istihdamında bu bölgede artırılması için gerekli imkanları Biz millet ittifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak bölgeye kazandıracağız. Planlarımız hazır, projelerimiz hazır iktidara gelmeyi bekliyoruz. Heyecanlıyız ve bir an önce de yetkiyi alıp artık bu hazinenin altında açılan delikleri kapatarak vatandaşımızın yüzünü Güldürmek istiyoruz"

"ZONGULDAK'TA 3 MİLLETVEKİLLİĞİNE GİDİYORUZ. TOP AK PARTİ'NİN KALE ÇİZGİSİ ÜZERİNDE KÜÇÜK BİR DOKUNUŞ KALDI"

CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz, 3 milletvekilinin ne hıza ilerlediklerini belirterek şunları ifade etti:

"Zonguldak'ta şu anda milletvekilliği sayısı olarak AK Parti uzun yıllardan beri 3 milletvekili çıkarıyor. Cumhuriyet Halk Partisi 2 milletvekilinde. Şu anda top AK Parti'nin kale çizgisinin üzerinde duruyor küçük bir dokunuşla üçüncü milletvekilliğini almak üzereyiz. Bu nedenle de sabah 5 gece 2 durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Dün itibariyle dün Bakacakkadı'daydım, tüm esnafımızla bir tek esnafımızı atlamadan Bakacakkadı da çalışmalarımızı yaptık. Bölgenin önde gelen fabrikalarını ziyaret ettik. işçilerin tek tek ellerini sıktık ardından Saltukova'ya geçtik Saltukova'da pazar ziyareti yaptık hem meyve sebze pazarı hem giyim pazarını ziyaret ettik. Yine orada tüm esnafımızı ziyaret ettik,  oradan Perşembe'ye geçtik. Perşembe'de de yine tüm esnafı ziyaret ettik vatandaşlarımızda bir araya geldik, ardından Çaycuma'da kayıkçılar Mahallesi'nde ki köydü referandumla birlikte Çaycuma belediyesine bağlandı orada vatandaşlarımıza bir araya geldik  Ardından gecenin geç saatlerine kadar da Gökçebey'in hem köylerinde hem de merkezindeki kahvelerde vatandaşlarımız da bir araya geldik. Açıkçası yaptığımız çalışmaları paylaşacak zaman bulmakta zorluk yaşıyoruz. Çünkü çok seri çok ve vatandaşlarımızla doğrudan bir araya geldiğimiz bir sürecin içindeyiz. 3 milletvekilini çıkarmak için durmadan var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Hem Zonguldak'ta 3 milletvekilini çıkarıp aynı zamanda Türkiye'de Türkiye Büyük Millet meclisi'nde çoğunluğu sağlamak ve sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'ne çıkarmak için mücadeleye devam ediyoruz.Türkiye'nin de ben Zonguldak'tan bir aynası olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ta nasıl 3 milletvekilliği için yoğun bir mücadele varsa ve şu anda geriden gelip de geriden gelenin avantajını kullanan taraf biz isek oradan gelen ve oylarımızı artırmanın verdiği heyecanla 3 milletvekili çıkarmaya ne kadar yakınsa aynı şekilde de tüm Türkiye'de de iktidar olmaya o kadar yakınız diyorum. İyi olan kazansın derken biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Saadet Partisi gelecek Partisi"

"AK PARTİ'NİN ÖTEKİLEŞTİRİCİ DİLİNDEN KURTULMASI GEREK"

CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyımaz, "Erzurum'da masum vatandaşlarımızın üzerine taş atılmasına neden olan siyaset dilini kullanan AK Parti'nin bu dilden uzaklaşmasını ve herkesin omuz omuza mutlulukla bir arada huzurla gireceğe katılacağı bir seçim olmasını temenni ediyorum. 2002 yılında AK Parti iktidar olurken kendisi seçimi kazandıktan sonra nasıl ona mazbatayı verip de hükümet kurma görevi verildiyse aynı şekilde de 14 Mayıs seçimlerinden sonra da millet ittifakı mazbatalarını alacak hükümet kurma görevini alacak. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya köşküne çıkacak ve Türkiye bu Ak Parti döneminde yaşadığı ekonomik krizden çıkarak rahat bir nefes alacak teşekkür ederim" dedi.

"İLK DEFA OY KULLANACAK GENÇLERİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ"

CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, ilk defa oy kullanacak gençleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek olmaya davet ederek sözlerine şu şekilde devam etti:

"İlk kez oy kullanacak gençlerimiz Tabii sadece AK Parti döneminin içinde yaşadılar.  İnternet hızında Türkiye mobil internet hızında dünyada 101. sırada çok geride. Yani bizim gençlerimiz hem bilgi almak için yaşı dünyadaki diğer yaşıtları ile yarışırken aynı zamanda oyun oynarken aynı zamanda internette araştırmalar yaparken veya zaman geçirirken maalesef bu internet hızının düşüklüğü nedeniyle geride kalıyorlar ve dünya ile entegrasyon konusunda da ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Yani bu internetin çekmemesi demek telefonunuzun çekmemesi demek aynı zamanda iletişimin kopması demek kendinizi yeterince geliştirememek demek ve dünya ile entegre olamamak demek. Biz bu sorunu ortadan kaldıracağız hem gençlerimize ücretsiz internet sağlama konusunda hem de internetin alt yapısını değiştirerek dünyada Avrupa'da en hızlı internet altyapısına sahip ülkelerden biri konumuna Türkiye'yi getirmek istiyoruz. Gençlerimiz üniversiteye gidecekleri zaman acaba Ben hangi bölümü kazanırsam gittiğim şehirde bir yurt bulabilecek miyim diye kaygı duyuyor ve yurt bulamadığı takdirde ailelerinin okutmadığı maddi zorluklar nedeniyle gençlerimiz var. Bu gençlerimizin artık yurt kaygısını ortadan kaldıracağız. 1  yıl içinde tüm öğrencilerin tüm öğrencilerin kalabileceği devlet yurtlarını biz Cumhuriyet Halk Partisi millet ittifakı olarak biz inşa edeceğiz ve böyle 8-10 kişilik odalar değil onların mutlu ve konforlu bir şekilde çalışacakları bir konsepte tüm yurtlar hazır olacak. Borçlarını yine aynı şekilde tüm ihtiyaç sahibi gençlerimize de burs temin etmek için çok büyük bütçeler ayıracağız ve üniversitelerin oluşturacağı kontenjanlar 4 yıl 5 yıl sonra gençlerimiz mezun olduğunda onları iş bulabilir duruma gelecekler. Biz bir yetenek yönetimi yaparak gençlerimizin hem sosyal hayatlarına devam etmelerini hem yeteneklerini geliştirmelerini hem dünyadaki yaşıtlarıyla yarışabilecekleri onlarla buluşabilecekleri bir Türkiye  oluşturacağız

Artık yurt dışına kaçan gençler değil yurt dışına gezmek için giden gençlerin olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Onları tüm gençlerimizi Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermeye davet ediyorum. Ümit ediyorum ki hep birlikte onlarla birlikte bir oy Kemal'e bir oy Cumhuriyet Halk Partisi'ne diyerek iktidara geliyoruz."

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz