Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz’ın girişimleri ile ilimizin gözbebeği Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) farklı kamu kurumlarına malzeme tedariki sağlayabilmesi ve TTK'da yeni istihdam imkanlarının oluşturulması için adımlar atmaya devam ediyor.
Milletvekili Yavuzyılmaz’ın koordinasyonu ile daha öncesinde, Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş (TEMSAN) ve Erdemir ile TTK arasında tedarik anlaşmaları ve koordinasyonu sağlanırken, bu seferde TTK’nın Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) için malzeme üretme süreci başlatıldı.
Bilindiği üzere CHP’li Milletvekili Yavuzyılmaz, Şubat ayı başında MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere'yle gerçekleştirdiği görüşmede; MKEK'nin kendi bünyesinde üretmekte olduğu ağır ve hafif silah gruplarının parçalarının TTK Maden Makinaları Fabrikasında seri olarak üretilmesi konusundaki talebini aktarmıştı ve bu görüşmenin ardından bugün de Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun teknik heyeti Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK)  ait Maden Makineleri Fabrikasında inceleme yaptı.
Enerji’ni başkenti olan Zonguldak çok yakında Savunma sanayinde de artık bir pay sahibi olacak.
Buda CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın olağanüstü şahsi gayretleri ile olacaktır ki Zonguldak halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır.


*

JANDARMA’DAN ÖRNEK KAMPANYA

Zonguldak İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Kızılay işbirliğinde kan bağış kampanyası başlattı.
Kampanya ilk olarak Merkez Jandarma komutanlığı ardından Devrek, Alaplı, Ereğli ve Kilimli ilçelerinde gerçekleştirildi. Diğer ilçelerde bugün ve yarın tamamlanacak.
İlimiz genelinde bununla tüm jandarma personeli başta olmak üzere vatandaşlar ve kamu kuruluşları da bu kampanya ya şu ana kadar büyük bir destek verdiler.
Hedef 1000 ünite kan bağış sayısına ulaşabilmek.
Tabi ki bu kampanya tüm Türkiye’de örnek oldu
Nasıl ki Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından yıllar önce başlatılan kan bağış kampanyası nasıl ki artık geleneksel hale geldi ve tüm üniversiteler bu şekilde kan bağış kampanyası düzenliyor ise eminim ki diğer illerde ki jandarma komutanlıklarınca da bu kapmaya örnek alınarak aynı şekilde düzenlenecektir.
Burada İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ve ekibi tüm jandarma personeli ve tabi ki bu kampanyaya katkı veren herkes teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

*

GÜNÜN TAVSİYESİ

Unutma:
Geliştirmek acı vericidir,
Yüzleşmek zordur,
Hatalarını kabul etmek yürek ister,
Bakış açısını değiştirmek ise cesaret ister
Fakat sana en çok zarar verecek olan şey bu duruma takılı kalmaktır.
İlerle
Durma