Aynı kiloda olduğumuz biriyle yan yana geldiğimizde ondan daha kilolu görünebiliyoruz. Fazla kilolu olmak zaten sorunken bir de vücut tipimizin bizi daha kilolu göstermesi, sorunumuzu ikiye katlamış oluyor. Bu sebeple de vücut tiplerine özel beslenme tarzları geliştirilmeye çalışılınıyor.  
Elma ve armut tipiyle en sık karşılaşsak da buna ek olarak kum saati, kalem ve ters üçgen vücut tipleri de belirtilmekte.
Elma vücut tipinde yağlanmaya bel ve göbek çevresinde rastlarız. Bu bölgeler dışında vücut normal bir görüntüde olur. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla karşımıza çıkar. Kontrol ve tedavi edilmeyen göbek çevresi yağlanması ; diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi önemli birçok hastalığa yakalanma riskinizi arttırmaktadır. Bu sebeple elma tipi, armut tipine göre daha fazla beğenilse de tıbbi beslenme tedavisi elma vücut tipli hastalar için daha fazla önem arz etmektedir.
Armut vücut şeklinde ise yağlanmayı basen ve kalça bölgesinde yoğunlaşmış şekilde görürüz. Kadınlarda daha sık karşımıza çıkmakla beraber genetik yatkınlığı göz ardı ettiğimizde hastalık riski açısından elma vücut tipine göre daha güvenlidir.
Gelelim çözümlere…
Öncelikle, vücut tipimiz bize genetik olarak aktarılır. Bu sebeple diyetle veya sporla armut vücut tipli bir birey elma vücut tipine dönüşemez. Bu vaatlerle pazarlanan ilaçlar veya kremler maddi yük dışında bir şeye neden olmaz aksine sağlığınızı kaybetme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Bir birey kilo kaybederken ilk olarak yağın en yoğun olduğu yerden hacim küçülmesi yaşar. Yani kendi vücut tipiyle birlikte zayıflamış olur, vücut tipi değişmez.
Bu süreci doğru yönetebilmek ise sürdürülebilir bir beslenme tedavisiyle, fiziksel aktiviteyi arttırmayla ve en önemlisi de kendi vücut tipinizle barışmakla başlar…
Sağlıklı günler…