AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan. Bugüne kadar haklarında neler yazılmadı ki. Neymiş efendim; Selim Alan ile Zeki Tosun’un arası bozukmuş. Selim Alan, Zeki Tosun’un kuyusunu kazıyor. Ve bu türden çok sayıda ifadeler, dedikodular, söylentiler, yorumlar.. Hem Selim Alan olsun hem de Zeki Tosun olsun bunu bir çok kez yalanlamalarına karşın inatla bu yalan kamuoyuna lanse edildi. Ve Cuma günü Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, birlikte basın toplantısı düzenlediler, gazetecilerin sorularını yanıtladılar.. Yani düşman çatlattılar. Birilerinin yalanlarını yüzlerine vurdular. 10 yıl aradan sonra AK Parti Zonguldak’ta Belediye Başkanlığını kazanmış. Merkezi hükümet tüm desteklerini, katkılarını Zonguldak’a adeta akıtıyor, Tüm projelere evet deniliyor. Tüm yatırımlar hızla devam ediyor. Zonguldak Belediyesi adeta şaha kalktık. Zonguldak adeta şaha kalkmış durumda. Son 2.5 yılda o kadar hızlı değişim oldu ki Zonguldak’ta, buna halen inanamıyoruz. Çünkü Zonguldak’ın değişmez kuralı olan, “Zonguldak’ta hiçbir değişim olmaz” düşüncesi, kuralı artık değişti. Zonguldak Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle Zonguldak’ın çehresi değişiyor. Filyos Liman projesi, TPAO’nun Filyos’a rafineri kuracak olması, Filyos limanına mevcut demiryolu hattından bağlantı kurulacak olması, Fatih ve Kanuni sondaj gemilerin Karadeniz’de Zonguldak açıklarında 540 milyar metreküp doğalgaz bulması, Filyos endüstri bölgesi ve bu bölgede yaklaşık 20 bin dolayında istihdam edilecek olması, ayrıca Zonguldak genelinde bakanlıkların sürdürdükleri tüm yatırımlar, Her şey o kadar hızlı ki. Her şey o kadar olumlu ki. Zonguldak tarihini en şanslı dönemini yaşıyor desek yanılmam. Zonguldak’ta yaşanan tüm bu yaşananlar, Türkiye’de dikkatle izlenen bir il konumuna gelmesini sağladı. Zonguldak bu kadar hızlı değişim yaşarken, Zonguldak bu kadar güzelleşirken, Zonguldak insanı artık geleceğine umutla bakarken, bizlerin artık yok teşkilatla arası bozukmuş, yok parke taşlarını camiye bağışlamışta, partide hain varmışta, Geçelim bunları. Bizim artık Zonguldak’ta yaşana tarihi değişime ve dönüşüme odaklanmamız lazım.
Selim Alan olsun, Zeki tosun olsun basın toplantısında yapılan ve yapılacak hizmetlerle Zonguldak’ın şaha kalkacak olmasına dikkat kesilmemiz gerekiyor.
Zeki Tosun ve Selim Alan’ın da söylediği gibi: Zonguldak’ın morale ihtiyacı var, birlik ve bütünlüğe ihtiyacı var. Ayrılıklara, küskünlüklere, dargınlıklara, dedikodulara ihtiyacı yok. Ve elbette bu konuda özellikle biz gazetecilere yaptığımız haber ve yorumlarda çok büyük sorumluluklar düşüyor.


**

HÜSEYİN ŞİRİN’DEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

General FM Radyocu Muzaffer Dikici, Ramazan Bayramını üçüncü günü yani bundan 40 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta aramızdan ayrıldı. Kendisini çok severdim. Tekrar tekrar Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bugün Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin tarafından merhum Muzaffer Dikici için dernekte mevlit okutuldu. Kur’an-ı Kerim okutuldu, dualar edildi. Merhum Radyocu arkadaşım Sakatlar Derneği’ni yeni hizmet binasının yapımı için sponsor buldu, katkı sağladı. Ve Hüseyin Şirin başkan ahde vefa örneği sergileyerek dernekte kuranı kerim ve dualar okutması gerçekten çok anlamlıydı. Hüseyin Şirin’in gösterdiği bu ahde vefa örneği sebebiyle kutluyorum.

**
GÜNÜN SÖZÜ: - Sıkıntı ve huzursuzluk mutlaka bir günahın cezası, huzur ise bir ibadetin karşılığıdır. - Mevlana