Ebru Özkan kimdir

Netfilix’in yerli dizilerden Şahmaran’ın yayın tarihinin netlik kazanmasıyla birlikte dizinin oyuncu kadrosunda kimlerin olduğu merak ediliyor. Serenay Sarıkaya’nın başrol oynacağı dizinin kadrosunda başarılı ve güzel oyuncu Ebru Özkan’ın da yer alacağı duyuruldu. Peki Şahmaran’a katılan Ebru Özkan kimdir? Ebru Özkan nereli, kaç yaşında? Ebru Özkan evli mi, boyu, kilosu nedir? İşte Ebru Özkan’a ilişkin merak uyandıran detaylar haberimizde…

Oyunculuğa olan ilgisi daha küçük yaşlarda ortaya çıkan Ebru Özkan, çocukluğundan beri oyunculuk üstüne birçok eğitim aldı.

İlkokul dönemlerine tiyatro dersleri almaya başladı. Bir dönem modellik yapan Özkan, ilk profesyonel iş deneyimini ise 2006 yılında yayınlanan Gözyaşı Çetesi isimli diziyle yaşadı. Sonraki yıllarda ise birçok dizi ve filmde rol aldı.

EBRU ÖZKAN KİMDİR?

18 Kasım 1978'de Ankara'da dünyaya gelen Ebru Özkan Saban, İlkokul eğitimini Ankara'da, ortaokul ve lise öğrenimini Nevşehir'de tamamlamıştır.

Lise öğrenimi sonrası İstanbul’da yaşamaya başlamıştır. Üniversite eğitimine burslu bir öğrenci olarak Bilkent Üniversitesinde başlamış, sonrasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde devam etmiş ve başarılı bir şekilde mezun olmuştur.

Tiyatro eğitimine ilkokul düzeyinde başlamış, ilk olarak Millî Piyango isimli bir oyun yazmıştır.

 Üniversite eğitimine devam ederken Gözyaşı Çetesi adlı dizide oyunculuğa adım atmıştır. Ayrıca modellik mesleğini icra ettiği bilinmektedir. Düzgün bir fiziğe sahip olması modellik dünyasında da popüler bir kişi olmasını sağlamıştır.

EBRU ÖZKAN SABAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Oyunculuk kariyerinde zirveye ulaştığı proje ise Hanımın Çiftliği projesidir. Bu dizi projesinde Halide adlı karaktere hayat verdikten sonra tüm Türkiye’de tanınan bir isim haline geldi. Daha sonra ses getiren Not Defteri adlı diziden tanındı, oyuncu bu dizide Suna karakterini canlandırmıştı. 2014 yılında Paramparça dizisinde Dilara karakterini canlandırmıştır ve dizi 3 sezon sürmüştür; kariyerinde tekrar zirveye ulaşmasını sağlayan bir projedir.

2018 yılında Şahin Tepesi adlı dizide Melek karakterini canlandırmıştır. Şu anda 2019 yılından itibaren Hekimoğlu dizisinde İpek Tekin karakterini canlandırmıştır. Ünlü oyuncu önümüzdeki sezonda ise Şahmaran dizisinde Çevgeş karakterini canlandıracak.

EBRU ÖZKAN EVLİ Mİ?

2016 yılında Ertan Saban ile evlenmiş ve 2018 yılında Biricik Saban adında bir kız çocukları olmuştur.

Ebru Özkan boyu ve kilosu: 1.73, 52 kilogram

Ebru Özkan'ın burcu: Akrep

EBRU ÖZKAN SABAN DİZİLERİ

2021 Şahmaran Çevgeş

2019- Hekimoğlu İpek

2014- Paramparça Dilara

2014 Not Defteri Suna

2012 Hayatımın Rolü Ela

2011-12 Anneler ile kızları Defne

2009-11 Hanımın Çiftliği Halide Dinçaslan (Şahin)

2009 Güldünya Duru

2007 Kara İnci Seçil

2006 Gözyaşı Çetesi Deniz

2006 Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı Melisa

EBRU ÖZKAN'IN YER ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ

2014 Rüzgarın Hatıraları Yön: Özcan Alper

2011 Çınar Ağacı Yön: Handan İpekçi

Editör: Zehra Küçük