Avrupa'da arz, talep ve piyasa tarafında yaşanan gelişmeler yüzünden doğalgaz fiyatlarında bu yıl yüzde 600'e varan bir yükseliş yaşandı. Bu da bütün dünyayı bir enerji krizine sürükledi. Şimdiden iflas eden şirketler ve üretimini kesen fabrikalar var. Türkiye'nin de gaz ithalatı faturasının yüzde 30-35 artması bekleniyor. Uzmanlara göre bu yıl elektrik kesintileri yaşanabilir.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaşanan enerji krizini "30 yıldır bu sektörün içindeyim. Böylesini görmedim." Sözleriyle küresel enerji krizini bu özetlemesi durumun çok vahim olduğunu gözler önüne serdi. Bakan Dönmez'in de işaret ettiği gibi olarak enerji fiyatları rekor seviyelere çıkmış durumda. Doğalgaz, konutların ısınmasını ve bazı enerji santrallerinin çalışmasını sağladığı için tam da kış gelirken büyük önem taşıyan bir enerji kaynağı.
Bu yıl Avrupa gaz fiyatlarında şimdiye kadar yüzde 600'e varan bir yükseliş yaşanıyor ve ülkemizde de son günlerde doğalgaz ve elektrik fiyatlarına samlar adeta yağmaya başlamış duruda.
Örneğin İngiltere'de benzin istasyonları önünde kuyruklar oluşurken bu da elektrik fiyatlarına normal seviyesinin 10 katına kadar yükselmiş durumda.
Almanya ve diğer bir çok Avrupa ülkesinmde şu anda enerji krizi had safhaya çıkmış durumda.
Pandemi sürecinde mal ve hizmet üretiminin kısılması sonucu doğal olarak enerji üretiminde de azalmaya sebep olmuştu. Şimdi normalleşme sonrasında artan enerji talebini üretim karşılayamaz hale geldi.
Dünya genelinde ve ülkemizde de enerji krizi artarak devam edecek gözüküyor.

ENERJİDE ZONGULDAK’IN ARTAN ÖNEMİ..
Doğalgazda yaşanan bu global enerji krizi gözlerin Zonguldak’a çevrilmesine neden oldu.
Karadeniz’de Filyos açıklarında bulunan 400 milyar metreküp doğalgaz rezervi olsun, Zonguldak’ımızın altında yatan 1.8 Milyar ton Taşkömürü rezervi olsun Zonguldak’ın önemini daha da arttırmış durumda.
Türkiye’nin enerjide başkenti olan Zonguldak, yaşanan global enerji krizinde Ankara’da duyumlarıma göre konuşulmaya başlandı.

YAŞANAN BU KRİZ ZONGULDAK’A POZİKİF YÖNDE ETKİ EDEBİLİR Mİ, TTK’YA İŞÇİ ALIMI MESELA..

Şimdi bir akıl yürütüyorum 
Dünyamızda yaşanan bu global enerji krizi Zonguldak’ımız için büyük bir fırsat olabilir mi
Zaten Doğalgaz kaynağının bulunmasıyla birlikte Enerji’de tüm dikkatleri üzerine çeken Zonguldak, şimdide enerji krizinde taşkömürü ile birlikte yükselen bir diğere sahip konumunda.
Peki bu yükselen değer Zonguldak’a TTK’ya işçi olarak yansıması için elimizi çabuk tutmalıyız.
Görünen o ki, önümüzdeki günlerde enerji krizi daha da yoğunlaşacak.
Bence özellikle iktidar milletvekillerimiz Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımını hükümet nezdinde tekrar gündeme getirmesini öneriyorum.

Ülkemizin kendi öz kaynakları

**
TGF’nı kongresine ZGC damga vurdu

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Hedef Resort Hotel’de 23 Ekim Cumartesi günü düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) Olağan Genel Kurulu’na Çonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) damga vurdu.
delegelerin açık oylamasıyla tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Yılmaz Karaca, yeniden 3.kez başkanlığa getirildi.
Kongrede Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) delegeleri TGF’nin yönetimine girdi.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın, TGF Yönetim Kurulu’nda yer almasının yanı sıra ZGC Başkan Yardımcıları Seçkin Kırarslan TGF yedek yönetim kurulunda, Hakan Çavuşoğlu Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine, Orhan Akyüz ile TGF Üst Kurul Üyesi Meryem Demir’de YİK üyesi oldu.
Kendilerini kutluyorum.
TGF’de ZGC’nir ağırlığı iyice hissedilir oldu.
Türkiye’nin en güçlü gazeteci örgütü olan ZGC’nin Genel Sekreteri olarak gurur duyuyorum.

***

TAZİYE
MHP İl Başkanı Varol Demirköse’nin babasının vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. 
Merhuma Allah’tan rahmet, Kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.