Anılan, konuşulan, devrim yaparak, iz bırakarak bu dünyadan geçen, unutulmayan, özlenen, tarihe yön veren bir liderdi Merhum Başbakan Necmettin Erbakan
27 Şubat 2011 yılında aramızdan ayrıldı.
Dünyada ne liderler görüp geçirdi, akıllarda kalanların bazıları hayırla yad edilirken bazıları da unutulup gitti. Merhum Necmettin Erbakan işte hakkında hep hayırla yad edilenlerden bir tanesidir. 
Her Şubat ayının son haftasında Erbakan Haftası olarak kutlanıyor.
Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Erbakan’ı anlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Zonguldak’ta Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde Erbakan resim sergisi açılacak. 2 gün sürecek olan sergiyle birlikte aynı zamanda Kızılay ekipleri kan bağışların kabul edecekler.
Hem sergiyi ziyaret etmek ve hem de kan bağışı yapmak güzel bir düşünce.
Elbette Merhum Başbakan Necmettin Erbakan samimi olarak Allah rızası için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir liderdi. Anlamak Nedir’in cevabı “Bir sözün, sözcüğün, bir simgenin, bir olay, olgu ya da davranışın ne demek olduğunu, neyi gösterdiğini kavramak”tır. Necmettin  Erbakan, yaşadığı dönem içerisinde tarihi devrimlere imza atmıştır. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan tam olarak anlaşılmış mıdır? İşte bu konuda ciddi soru işaretlerinin olduğunu düşünüyorum. Peki neden? Evvela anlamak, kavramak demektir. Anlamak, çok sevmek, bağlılık göstermek, heyecanlanmak ve duygulanmak değildir. Anlamak demek Erbakan Hoca’nın videolarını izlemek, ona dair sosyal medyada var olan içerikleri paylaşmak değildir. Anlamak demek Erbakan Hoca’ya hayran olmak, “yolunda ölürüm” demek, kitlesel programlarda sloganlar atmak değildir. Erbakan Hoca’yı anlamak, onu taklit etmek, onun cümlelerini ezberlemek, onu anmak, onun hayatından örnekler vermek ve hatta onunla yaşanılan hatıraları anlatmak da değildir. Erbakan Hoca’yı anlamak, Erbakancı olmak da değildir. Erbakan Hoca’yı anlamak, bütün bunlardan başka bir şeydir. 
Erbakan Hoca’yı anlamak, onun getirdiği prensipleri anlamaktır. Bu prensipleri anlamak, yaşamak ve yaşanılması için mücadele etmektir. Erbakan Hoca’yı anlamak, ona manevi açıdan hoca denildiğini düşünürken aslında bir üniversite hocası olduğunu, akademik çalışmalar yaptığını ve Almanya Achen üniversitesinde ortaya koyduğu başarıları göz ardı etmemek demektir. Erbakan Hoca’yı anlamak, akıl ve hikmet sahibi olmak, bilimsel bilginin ne anlama geldiği üzerine düşünmek, olaylar karşısında akıl yürütmenin, mantığı çalıştırmanın, bilimsel çözüm önerileri ortaya koyabilmenin değerini idrak etmektir. Bilginin yani fen bilimlerinin, sosyal bilimlerin ne kadar önemli olduğunu anlamak Erbakan Hoca’yı anlamaktır. Bilimsel olan ne varsa Müslüman’ın malıdır düşüncesi, “ilim Çin’de de olsa alınız” düşüncesini anlamak, Erbakan Hoca’nın ortaya koyduğu prensipleri anlamak demektir. Erbakan’ı anlamak onun hayatının ve yaptıklarının bir kısmını özenle gündemde tutarak bir kısmını görmezden gelmek değildir.
Aslında Erbakan maalesef çok az insanın anladığı bir lider olarak bu dünyadan geçmiştir. Birçok insanın anlaması gereken bir insan eğer çok azı tarafından anlaşılmışsa o vakit anlamak için daha fazla araştırmak, üzerine düşünmek gerekmektedir. 
Erbakan 2010’lu yılların tahlilini 2000 yılların başında yaptığı zaman herkes ciddiye almamış gülmüş geçmiş sonrada unutmuştu ve onun tahlilleri tek tek gerçek çıktı. 
Merhum Necmettin Erbakan’ı daha iyi anlamak ve yaşamak ümidiyle.
Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz


**

GÜNÜN SÖZÜ: İnsan iftirayı ancak önem vermemekle yenebilir. Çünkü iftira; edileni değil, edeni kirletir.