Ankara’daki tren kazasının sebebi Zonguldak hattıymış..
Ne alaka dediğinizi duyar gibi oluyorum ama  
bunu ben değil bizzat
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir söylüyor:
İsterseniz olayı bir anlatayım
Ankara’nın Kalecik ilçesinde geçtiğimiz günlerde sabah 06.30 civarında tren kazası oldu. Çankırı-Kayseri istikametinden hareket eden yük treni ile Kayseri-Çankırı istikametinden hareket eden yük treni kafa kafaya çarpıştı. Kalecik mevkiinde yaşanan kazada iki makinist hayatını kaybederken iki makinist de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı
Yaşanan facia sonrasında olay yerinde incelemeler yapan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir’in yaptığı açıklama Zonguldak’ı çok yakından ilgilendiriyor.

İsmail Özdemir, 
“En önemli eksiklik hat boyu sinyalizasyon sistemi ile lokomotif üzeri sinyalizasyon iletişimini sağlayan lokomotif haberleşme sisteminin sağlıklı çalışmamasından kaynaklandı. Bu sistem sağlıklı çalışsaydı kapalı olan kırmızı sinyalde frenleme yaptırıp treni durduracaktı. Kazanın meydana geldiği Irmak-Zonguldak hattının ihalesi yeni yapıldı. Bu hat kullanıma açıldı fakat sinyalizasyon tam olarak bitmedi. Sinyalizasyon tamamlansaydı bu trenlerin kafa kafa çarpışması mümkün olmazdı. Sinyalizasyon sisteminin tamamlanmamasından kaynaklı sık sık arıza şikâyeti oluyor. Telsiz ile haberleşmede de sorunlar olduğunu öğrendik. Haberleşmede yaşanan bu eksiklik sebebi kaza meydana geldi” 

Kısaca ne diyor:
“Irmak-Zonguldak hattının sinyalizasyon sistemi tamamlanmadığı için yine bir facia yaşandı” 
Yani daha öncede tren kazası meydana geldi.

Peki bunca kazaya rağmen neden bu sinyalizasyon tamamlanmıyor.
Bu kadar zor olmasa gerek.
Yüzlerce kilometre uzunluğunda ki tren yolu hattı tamamlanıyor ama ondan daha kolay olan sinyalizasyon ise tamamlanamıyor.

Yeni kazaların olmaması için
Yeni kazalara sebebiyet verilmemesi için
Acilen;
Irmak-Zonguldak hattının sinyalizasyon sistemi
tamamlanmalıdır.

Ayrıca Irmak-Zonguldak hattının sinyalizasyon Sistemi’nin tamamlanması Zonguldak için elzemdir:

Neden mi?
Zonguldak’ta tren yolu seferlerinin başlamamasının sebebi de zaten bu tamamlanmayan sinyalizasyondur.
Eğer tamamlansaydı hem bu tren kazaları olmayacaktı hem de Zonguldak halkı tren seferlerinin yapılmamasından kaynaklanan bu eziyeti çekmeyecekti.
Onun için TCDD yetkilileri bir an önce harekete geçmelidir.
Bu işi hızlandırmalıdır.


**

GEÇMİŞ OLSUN..
Zonguldak’ın tanımış iş insanı Engin Aygün, geçirdiği beyin kanaması sonucu Özel Echomar Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu iyi olan Engin Aygün'ün tedavisinin Kartal Lütfü Kırdar Şehir Hastanesi’nde devam edeceği öğrenildi.
Engin Aygün’e geçmiş olsun diliyorum. Acil şifalar diliyorum.