Filyos Limanı TPAO’ya peşkeş mi çekiliyor s özleriyle yazıya bir giriş yapmak istiyorum

Ülkemizin en büyük 3 liman projesinden biri olan Filyos Limanı’nın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) kullanıma tahsis edilmesi hem ülkemizde hemde bölgemizde özellikle hayal kırıklığına neden olacak 
Oldu da zaten
Peki neden
25 milyon ton/yıl kapasiteli bir limanımızın sadece doğalgaz bulundu diye TPAO’nun kullanımına tahsisi düşünülmesi oldukça sığ bir düşünce.
Çünkü bu alan TPAO’ya tahsis edildiği takdirde Filyos Limanı’ndan ülkemize girecek ve oradan diğer ülkelere yapılacak ithalat ve ihracat böylelikle yapılamayacaktır. 
Yani ihracat ve ithalat engellenecek.


Filyos’ta ki Endüstri Bölgesi liman olduğu için hayata geçirildi.
Limansız bir endüstri bölgesi asla ve kata düşünülemez

Evet Doğalgaz günümüzde şu an çok önemlidir
Bunun kabul ediyoruz.
Ama sırf doğalgaz diye dev bir projenin heba edilecek olmasıda düşünülemez.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir bu konuyla ilgili Kanal Z’de katıldığı canlı yayında oldukça önemli uyarılarda bulundu.


ZTSO BAŞKANI DEMİR: LİMANIN TEK BAŞINA TPAO’YA VERİLMESİ DOĞRU OLMAZ., BU BİZİM KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR DURUM DEĞİL

Filyos Projesinin önemli unsurlarından olan 25 milyon tonluk liman devlet tarafından yapılan yatırımlarla bitmek üzere
Talipler; TPAO, Tosyalı Holding, Kardemir ve ilimiz genelindeki ticaret ve sanayi odaları ve Yerel Girişimciler Grubu ve yakın zamanda limanın işletme operasyonu bir şekilde hayata geçmiş olur.
TPAO liman işletmecisi adayları içerisinde stratejik öncelikli midir evet ancak limanın tek başına TPAO’ya verilmesi doğru olmaz ve bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil. Çünkü biz 40 yıldır Filyos Limanını bekliyoruz. Filyos Projesinin diğer unsurları ile birlikte bütün kurgu lojistik kolaylıkla ilgili. TPAO, kendi faaliyetleri için Liman denkleminde olabilir ancak başka sektörlere de cevaz verilmesi lazım.” diye konuştu. Yerel girişimcilerin limana talip olmasının henüz niyet aşamasında olduğunu kaydeden Demir, “80-100 milyon dolarlık bir yatırım öngörüldüğünü belirterek “Bizim Zonguldak’taki odalar olarak ya da Zonguldak’ta bu işe girebilecek sanayici, sermaye sahibi insanları da hesaba kattığımızda bu ölçek bizim için çok büyük. Orada bir elbirliği olacaksa biz 80 milyon doları değil ama birkaç milyon doları denkleştirip bölge sanayicilerini temsilen onun içinde olmak isteriz.” dedi. 

BU UYARIYI BÜROKRASİ VE SİYASET DİKATE ALMALIDIR

Bilindiği üzere Filyos Projesi’nin 3 önemli ayağından biri olan Endüstri Bölgesi 6 bin dekar alanda kurulması planlandı. Ancak Endüstri bölgesinin büyük bölümü Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına terk edildi. Yani Endüstri bölgesinin üçte ikisi Türkiye Petrolleri’ne gitmiş oldu. 6 bin dönümün neredeyse 3 bin 500 dönümü rafineri yatırımına ayrıldı oldu.

İşte durum bu şekildeyken ZTSO Başkanı Metin Demir’in bu çağrısı ve uyarısını Zonguldak bürokrasisi ve siyasileri kesinlikle dikkate almak durumundadır.
Yoksa bu bu uyarılar dikkate alınmaz ise iş işten geçtiğinden “Eyvah biz ne yaptık, nasıl böyle bir hayata düştük” desek ne fayda.


**


ZONGULDAK ATATÜRK DEVLET HASTANESİ’NİN GÜL YÜZLÜ PERSONELLERİ

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Hasan Tosun olmak üzere doktorundan tüm sağlık personeline ve temizlikçisine kadar hepsini tek tek kutluyorum.
Gerçekten her biri özveriyle görev yapıyorlar.
Hastaya ve hasta yakınlarına güler yüzle ve sevgiyle yaklaşıyor. Başhekim Hasan Tosun’un pozitifliği gerçekten tüm kadroya da yansımış durumda. Buna her seferinde bizzat şahit oluyorum. Dün Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde babamı acil servise kaldırdık. Hem acil servisteki hemde poliklinikte ki sağlık personellerinin vatandaşlara davranışları takdire şayan. Dün adının Sevgi Akgül olduğunu öğrendiğim sağlık personelinin hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olmak için elinden geleni yapması insanı gerçekten duygulandırdı. Sevgi Akgül sadece bir örnek. Sevgi Akgül ve tüm mesai arkadaşları da aynı şekilde özveriyle görev yapıyorlar. Bizler gazeteciler olarak sadece olumsuzlukları değil böyle güzellikleri, olumlu davranışları da kamuoyuna yansıtmak durumundayız. Sadece eleştirmek değil görevimiz, takdir edilmesi gerekenler de onure etmektir elbette. Başhekim Hasan Tosun nezdinde tüm sağlık personelini kutluyorum.
**

MADEN ŞEHİTLERİ ARASINDA Kİ AYRIM KALKMALI


3 Mart Grizu Faciası’nın dün 30.yıldömüydü.,
Facianın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen bu acı hala yüreklerde
263 şehit madencimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Dileğimiz ve temennimiz iş kazaları ve ölümler yaşanmasın


Burada değinmek istediğim bir konu daha var ve oldukça da traji komik bir durum yaşanıyor
Maden şehitleri yasası 2002’de çıktı
2002’den önce meydana gelen maden kazalarında şehit olan madencilerin aileleri maalesef yasa kapsamının dışında kalıyor ve maden şehidi ailesi olarak yasa önünde sayılmıyor.
Yani i maden şehidi ailelerinin kamuda istihdam edilme ve sosyal haklarından yararlanamıyorlar
Bu ayrım artık son bulmalı
2002’den önce şehit olanların ailelerinin ne günahı varda 2002’den sora şehit olanların ailelerinden yararlandığı imkandan yararlanamıyorlar.
Bu son derece kötü bun durum.

**

YETER ARTIK YA..

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir haber gözüme ilişti ve içimden “ya yine mi ya, yeter artık, sıktı bu” dedim gerçekten.
Neymiş efendim Alaplı yeterince hizmet alamadığı için vatandaşlar Düzce’ye bağlanmak istiyormuş
Yapma ya
Geçeceksiniz o işi
Karabük ve Yenice’yi biz böyle kaybettik.
Ama artık yemezler
Artık sırf oy alabilmek için memleketini satan siyasetçiler şükür ki yok
O yüzden kimsenin serzeniş etmesine gerek yok
Alaplı’da, Ereğli’de Zonguldak’ımızın iki güzide ilçesidir ve öyle kalacaktır.
Beraber büyüyeceğiz ve gelişeceğiz.
O kadar

**

GÜNÜN SÖZÜ: 
Tüp bitince sallayan
Pil bitince ısıran
Şampuan bitince su katıp çalkalayan insanlarız
Biz bitti demeden bitmez..!