Global Nedir? TDK Sözlük Anlamına Göre Global Ne Demek?

Global kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Global   kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Global Ne Demek?

Global kelimesini çoğu zaman duyarız. Özellikle de, son zamanlarda; televizyon, gazete gibi kitle iletişim araçları aracılığıyla, ‘global’ kelimesi daha çok hayatımıza girmiştir. Ayrıca; Twitter, Facebook gibi sosyal medya organlarında da; bu kelime oldukça sık dillendirilmeye başlanmıştır.

Global kavramının kullanımı arttıkça, ne anlama geldiği de; insanlar tarafından araştırılmaya başlanmıştır. Global ne demek sorusuna cevap olarak; global kelimesini, "küresel" olarak tanımlayabiliriz. Kısaca küresel anlamına gelen global kelimesi, tüm dünyayı ve insanlığı etkileyen olgular için kullanılır.

Global olaylar ve değişkenler, olayın veya değişkenin; yerel değil, genel olduğunu ifade etmektedir. Dünya ölçüsünde geniş bir bakış açısı ile benimsenen tüm olaylar için, global kavramı kullanılır. Globalleşme ise, küreselleşme anlamında olup; yerel anlamda gerçekleşmeyip, tüm dünyanın değişimine zemin hazırlar. Teknoloji ve iletişim, global bir dünya düzeninin kurulmasına ön ayak olmuştur.

TDK’ya Göre Global;

(l'ler ince okunur), Fransızca global

1. sıfat Küresel.

2. sıfat Toptan.

Editör: Mert Toruk