Gürbüz Evren kimdir?

Gürbüz Evren, doğum yeri olarak Pasinler, Erzurum'u göstermektedir. İlköğrenimden itibaren Ankara'da eğitim hayatına devam etti. Ankara Gazi Lisesi'nden mezun olduktan sonra Fransa'ya giderek yükseköğrenimine devam etti. Paris VIII Üniversitesi'nde Siyaset Sosyolojisi alanında eğitim aldı. Daha sonra Paris X Nanterre-La Défense Üniversitesi'nde Kent Planlama ve Bölgesel Kalkınma alanında lisans eğitimini tamamladı. Lisansüstü eğitimini aynı üniversitede sürdürdü.

Gürbüz Evren TRT

Gürbüz Evren, 1998 yılında Türkiye'ye dönerek Ankara Üniversitesi'nde dört yıl boyunca öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ayrıca TRT İnternasyonal'de yayınlanan 'Memleket Saati' adlı programda iki yıl süresince Dış Politika yorumcusu olarak görev aldı ve TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda yayınlanan 'Enine Boyuna' adlı programda ise bir yıl boyunca sunuculuk görevini üstlendi.

Gürbüz Evren Bekleme Odası

Gürbüz Evren, Ocak 2005'ten itibaren Başkent Üniversitesi'nin kuruluşu Kanal B'de Dış Haberler Editörü olarak görev yapmaktadır. Aynı kanalda cuma akşamları yayınlanan 'Bekleme Odası' adlı programın hazırlayıcısı ve sunucusu olarak da tanınmaktadır.

Gürbüz Evren’in kitapları

Ayrıca, Gürbüz Evren'in bir dizi önemli kitabı yayımlanmıştır. Bu kitaplar arasında 'Sömürgecilik Tarihi Işığında Ermeni Sorunundaki Çıkar Odakları' (Ümit Yayıncılık, 2002), 'AB Bekleme Odası'nda Türkiye'ye Dayatmalar' (Ümit Yayıncılık, 2005), 'Avrupa Birliği sürecinde Kürtçülük' (2007), 'Lütfen Uyanın: Son Celse, Türkiye Ermeni Soykırımı Suçlusu ilan Edilecek' (2008), 'Millet CHP Diyecek(mi) 2017', 'Avratlar Cenneti Fransa' (2012), 'Girit'i Kaybetmenin Bitmeyen Acısı' (2021) ve 'Facebook Yokken Buralar Tarlaydı' (2014) bulunmaktadır.

Gürbüz Evren Bütün Dünya

Gürbüz Evren ayrıca Başkent Üniversitesi'nin aylık dergisi olan 'Bütün Dünya' dergisinin sürekli yazarıdır. Alanları arasında AB-Türkiye ilişkileri, Ermeni Sorunu, Siyasi İslam, İç ve Dış Politika bulunmaktadır. Bu konularda yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen etkinliklere konuşmacı olarak katılmaktadır.

Gürbüz Evren hangi partiden?

2004 yerel seçimlerinde DSP'nin Ankara Etimesgut adayı olarak yer almış ancak seçimleri kazanamamıştır. Gürbüz Evren aynı zamanda Memleket Partisi'nin kurucu üyelerinden biridir ve Parti Meclisi üyesi olarak görev yapmaktadır.

Editör: Mert Toruk