Zonguldaklılar yapılandırdıkları vergi borçları ilk taksitini ödediler.

Vergi borcu ödemesinde son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel vergi daireleri açık kalırken, borç ödemeye gidenler güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldular.

İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler kapsamında, 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliği'ne genelge göndermişti. Bu genelge kapsamında da vergi borçlarını ödemek/ yapılandırmak isteyen vatandaşlar borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuşlardı.

Çeşitli nedenlerden dolayı Vergi borcunu ödeyemeyen ve yapılandırmanın ilk taksiti ödenmesi için Borçlu mükelleflere hafta sonu fırsatı verilirken, Zonguldak vergi dairesi Başkanlığı Vatandaşların mağdur olmaması için Karaelmas Vergi Dairesi ve Uzun Mehmet Vergi Dairesi vezneleri hafta sonunda açık tuttu.

Borçlu vatandaşlar Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığının Karaelmas Vergi Dairesi ve Uzun Mehmet Vergi Dairesi veznelerinde ödeme işlemlerini gerçekleştirdiler. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi