Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK/YPG'nin sözde yayın organına “Türk silahlı kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor” iftirası nedeniyle Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldı.
Bu açıklamanı üzerine Milli Savunma Bakanlığı da Fincancı'nın iddialarını yalanladı.

MSB tarafından kimyasal silah iddialarına ilişkin, "Silahlı Kuvvetlerimiz, uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanmamaktadır. Bu tür mühimmat TSK envanterinde bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.
Sadeve MKSB değil tüm kesimler ve bu açıklama tepkiyle karşılandı.

Ancak Tabipleri Birliği Başkanı Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı ismi Zonguldak’a hiç yabancı bir isim değil
Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı ismini Ereğli Sevgi Barışx dostluk Festivali’nden tanıyoruz.
Nasıl mı?
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, en son düzenlenen festival kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı’ya “Sevgi barış ve Dostluk ödülünü vermişti hatırlarsanız.
Posbıyık ödülü takdim ederken, “Türkiye'nin Nobeli olarak kabul edilen Sevgi Barış Dostluk ödülünü Türk Tabipler Birliği'ne vermekten büyük onur duyuyorum. Ereğli halkı adına Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nü huzurlarınızda takdim ediyorum.” Demişti. 
Posbıyık’ın ödülünü takdim ettiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da, ödülü, sağlık emekçisi adına aldığını belirterek, “Değerli Karadeniz Ereğli halkı. Bizler de bu şahane festivalin, sevginin, dostluğun, barışın anıldığı bu festivalin konuğu olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” demişti.
Hemen akabinde ise Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü’nün TBB’ye verilmesinden dolayı haklı olarak MHP ve AK parti kanadından tepkiler yükseldi.
Ve tabi ki bende yazdığım yazıyla birlikte Halil Posbıyık’a tepki gösteren gazeteciler arasındaydım.
Ve o zaman Halil Posbıyık’ta verdiği ödülü savunmuştu.

Evet şimdide aynı Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK’nı yayın organı olan bir TV’ye çıkarak, terörle mücadele eden Türk silahlı Kuvvetlerimiz hakkında Kimyasal silah Kullanıyor iftirasını atmıştı.

İlk olarak Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı şiddetli şekilde kınıyorum.

POSBIYIK ÖDÜLÜ GERİ ALSIN

Şimdi Sevgi barış ve Dostluk ödülünü Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan Zonguldak kamuoyu ödülünü geri almasını bekliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerimize kimyasal silah kullanıyor iftirasını atan ve üstüne üstelik bunu PKK/YPG’nun yayın organında söyleyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya, verilen Sevgi Barış ve dostluk ödülü kesinlike geri alınmalıdır.
Halil Posbıyık’tan kamuoyu bunu bekliyor
Halil Posbıyık bu ödülü geri almadığı takdirde tüm kamuoyunun haklı tepkisini alacaktır.

ŞENOL YAVUZ’A HELAL OLSUN

Zonguldak Tabip Odası Başkanı Dr.Şenal Yavuz sabah erkenden yayınladığı açıklama ile Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya istifaya davet etti.
Dr.Yavuz açıklamasında, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nı başkanlığı hak etmediğini ve derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti. Dr.Şenol Yavuz, doğru olanı yaptı.
Bir kişi yüzünden tüm kurumun adını lekelenmemeli

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI’NIN “PROF” ÜNVANI ELİNDEN ALINSIN

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı ya
Ben buradan bir çağrıda Sağlık Bakanlığı’na yapmak istiyorum.

Nasıl ki Ergenekon davası olsun FETÖ davası olsun yargılanan askeri sanıklarının general, albay vs. gibi rütbeleri sökülerek geri alındıysa, aynı şekilde Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın da Prof olan unvanı sökülsün, geri alınsın.

Terörden yana, terörü savunan bir kişi Prof unvanın kesinlikle hak etmiyor.

2010 KARADON-GRİZU FACİASI 30 KİŞİ  2022 BARTIN-AMASRA GRİZU FACİASI: 41 KİŞİ

2010 yılında TTK Karadon’da meydana gelne grizu faciasından 30 kişi hayatını kaybetmişti.
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin çalışma, içişleri ve enerji bakanları günlerce Karadon’da kaldılar, kurtarma çalışmalarını koordine ettiler.
Devletimiz her zaman olduğu madencinin yanında.
Çok iyi hatırlıyorum ailelerin o acısına bizzat yakından şahit ettim, kurtarma çalışmaları takip ettim, günlerce Karadon’da kaldık, geceli gündüzlü yayın yaptık, kamuoyuna bilgiler aktardık.
Ve 16 Ekim 2022 tarihinde TTK Bartın Amasra Müesseseside meydana gelen grizu faciasında 41 madencimiz şehit oldu.
Ve yine aynı şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olsun, bakanlar olsun yalnız bırakmadılar. Amasra’da acımıza ortak oldular.
Ve Amasra faciasından sonra Mecliste kanun çıkartılarak şehit madenci ailelerine ve yakınlarına maaş bağlanması gibi bir çok çok haklar getirildi.
41 madencimizin şehit olmasıyla sonuçlara grizu patlamasında ihmali olanlar kesinlikle en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Suçlular cezasız kalmamalıdır.
Bu vesileyle bir kez daha faciada hayatını kaybeden 41 madencimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise sabır ve başsağlığı diliyorum.
Hepimizin başı sağ olsun.


GÜNÜN SÖZÜ: Sahip olan değil, bağışlayan zengindir. (Erich Fromm)