Çalıştığı haber kanalında ön plana çıkan Taha Hüseyin Karagöz’ün sosyal medya üzerinden yazdıkları gündemde. Peki Taha Hüseyin Karagöz kimdir? Taha Hüseyin Karagöz kaç yaşında? Taha Hüseyin Karagöz nereli? Taha Hüseyin Karagöz nerden mezun oldu? Taha Hüseyin Karagöz nerede çalışıyor? İşte ayrıntılar…

Hüseyin Taha Karagöz kimdir?

Sosyal medya platformlarında da etkili bir varlık oluşturan Taha Hüseyin Karagöz, Zonguldak'ta doğdu. Genç yaşlarda Zonguldak'ta büyüyen Karagöz'ün ailesi, aslen Trabzon'un Of ilçesinden gelmektedir. Taha Hüseyin Karagöz, üniversite eğitimine kadar Zonguldak'tan hiç ayrılmadı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamıyla Zonguldak'ta tamamladı. Üniversiteye gitmek üzere Eskişehir'e taşındı ve önce Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde eğitim alarak mezun oldu.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'da kalan Taha Hüseyin Karagöz, stajını Kanal 7'de gerçekleştirdi. İlk profesyonel deneyimini bu kanalda kazandı ve zamanla Kanal 7'deki kariyerini ilerleterek editörlük pozisyonuna yükseldi. Kanal 7'deki görevinin ardından Güneş Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Taha Hüseyin Karagöz, bu gazetede editörlük, istihbarat şefliği ve haber müdürlüğü gibi çeşitli görevler üstlendi.

Güneş Gazetesi'nde geçirdiği dönemin ardından Taha Hüseyin Karagöz, Yeni Şafak Gazetesi'ne katıldı ve bu gazetede ana sayfa editörlüğü görevini üstlendi. Bir süre Türk Medya'da haber müdürlüğü yaparken, daha sonra Diriliş Postası Gazetesi'nde yazı işleri müdürü olarak görev aldı. Şu anda kendi programını hazırlayıp sunmakta olan Taha Hüseyin Karagöz, arkadaşlarıyla birlikte geliştirdiği Holotime adlı hologram cihazı ile TEB İnovasyon Ödülleri'nde ödül kazandı.

Hüseyin Taha Karagöz twitter

Twitterı aktif olarak kullanan Taha Hüseyin Karagöz'ün Twitter'da 280 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.

Hüseyin Taha Karagöz eğitim

2011-2013 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İkinci veya Yabancı Dil Olarak İngilizce veya Fransızca Öğretimi

2013-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İletişim, Gazetecilik ve İlgili Programlar

Hüseyin Taha Karagöz nerelerde çalıştı

Aralık 2012-Temmuz 2013 arasında Star Medya Grubu’nda (24TV, TV4, Star Gazete) Reklam Koordinatörü

Kasım 2013-Mart 2015 arasında Ülke TV’de Editör

Şubat 2015-Eylül 2019 arasında TürkMedya’da Haber Müdürü

Eylül 2019’dan günümüze kadar Yeni Şafak’da Özel Haber Şefi

Editör: Mert Toruk