Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri ve belediye başkanları olsun sık sık; “İşkur’un toplum yararı kapsamında kur’a ile aldığı alımlarda şaibe yaşanıyor, şeffaf değil” şeklindeki eleştirilerini, iddialarını sık sık duyuyorduk.

Dün de Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse’de bu iddiaları destekleyici bir şekilde açıklama yaptı. Demirköse,Halkımız İŞKUR tarafından yapılan TYP kapsamında ki belirli süreli işlere akın etmekte ancak bu alımlarda da tereddütler şaibeler hakkında duyumlar bulunmaktadır. Alımlarda asiller kura ile yedeklerde ise kura olmayıp yetkililer tarafından belirlenmektedir. Bu yüzden de siyasiler müdahale etme çabasındadır. Alımların şaibeye sebebiyet vermemesi ve adaletli olması için; Asillerin ve yedeklerin tamamı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde kura ile yapılmalıdır. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz." dedi.

Ayrıca Cumhur ittifakının ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse açıklamasında kesin var demiyor iddiaları gündeme getiriyor.

İyi ama bayram değil seyran değil öylesine, durup durdurkende bu iddiaları gündeme getirmenin de bir amacı olsa gerek

Öyle değil mi

Ben şahsen İşkur’da böyle şaibeli bir alım olduğunu asla düşünmediğimi de burada belirtmek istiyorum

**

KİM BU SOL GÖRÜNÜMLÜ BAZI ODAKLAR!!

Cumhuriyet halk Partisi Zonguldak İlçe Başkanı Murat Pulat, partisi hakkında son günlerde kamuoyunda bir linç kampanyamı başlatıldığından şikayet etti. 

Murat Pulat, “Başta Genel Başkanımız olmak üzere, Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, İl , ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanlarımız,İl genel meclisi ve Belediye Meclis üyelerimize, İl, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerine bilinçli bir şekilde linç kampanyası başlatılmıştır. Halkın nezdinde karşılığı kalmayan akp, destekçileri ve havuz medyası asılsız, mesnetsiz ve seviyesiz bir şekilde saldırmaktadırlar” 

dedi ve ekledi.

“İşin daha ironik yanı, akp ile işbirliği halinde olan sol görünümlü bazı odaklar bu kampanyaya katılmış durumdalar”

İyide kim bu sol görünümlü bazı odaklar.

AKP’yi direkt olarak yazılı basın açıklamanda eleştiriyorsun ancak çok dikkatimi çekti bu sol görünümlü bazı odaklarını genel bir ifadeyle geçiştirmişsin

Bence büyük bir eksiklik bu

Hangi sol görünümlü odaklarmış bunlar

Madem ki böyle bir yazılı açıklama yaptın, o zaman tek tek, isim isim bunları da o yazılı açıklamanda açık açık belirtmeliydin.

Kapalı bir ifadeyse geçiştirmen çok yanlış..

Bizde sayende öğrenirdik o sol görünümlü bazı odakların kim olduğunu

Madem ki böyle bir açıklama yapacaksın neden bir basın toplantısı düzenlemedin, kameralar önünde yapsaydın daha iyi olmaz mıydı Sayın Murat Pulat

Basından kaç kaç nereye kadar.

Yazılı basın açıklamalarını (Ki başkası tarafından hazırlanmış yine) basın gruplarına meille sosyal medya gruplarıyla göndermekle il başkanlığı yapılmaz.

Hakkı Güney böyle mi yapardı,

Ahmet Altun böylemi yapardı

Halil Furat böyle mi yapardı

Ya da bırak onu Ebru Uzun İl başkanı olsaydı senin gibi mi yapardı Murat Pulat

Birde havuz medyası diye ifade kulanmışsın

Zonguldak’ta kim havuz medyası, kim havuz medyası değil 

buna bir açıklık getirmemişsin

Size göre CHP’yi eleştirenler havuz medyası mı

Bu tabiri kullanman da çok yakışıksız

**

DİP NOT: 

MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Gazeteci Yıldırım Yılmaz’ın, “MHP’yi sokağa düşürdüler..” başlıklı yazısında geçen iddialara bir an önce cevap vermesi gerektiğini hatırlatıyorum kendisine.