Türkiye 14.05.2023 tarihinde sandık başında toplandı. Vatandaşların %49.5'i Recep Tayyip Erdoğan, %44.9 Kemal Kılıçdaroğlu'nu %5.2'si de Sinan Oğan'ı tercih etti.

İYİ Parti İstanbul'da 8 Milletvekili çıkarmayı başardı.

Milletvekili olmaya hak kazanan Mehmet Selim Ensarioglu'nun biyografisi vatandaşlar tarafından merak edildi.

Peki, Mehmet Selim Ensarioglu kimdir? Mehmet Selim Ensarioglu nereli? Mehmet Selim Ensarioglu kaç yaşında? Mehmet Selim Ensarioglu mesleği ne? Mehmet Selim Ensarioglu milletvekili oldu mu? İşte merak edilenler...

Lise mezunudur. Serbest İnşaat Müteahhitliği, Madencilik, Çiftçilik, Dicle İI Genel Meclis Üyeliği, XIX., XX.ve XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı yapmıştır. Bakanlık döneminde bölge nüfusunun artmasına dair endişeyi belirten ve nüfus planlamasına yönelik “İleride vahim sonuçlar doğmaması için üç çocuktan fazla yapanlara cezai müeyyide getirilmeli. Çocuk sayısı az olanlar ise teşvik edilmeli.”[4] gibi tavsiyeler içeren raporu imzalamayı reddetmiş ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir MGK raporunun Bakanlar Kurulu tarafından iade edilmesinde rol oynamıştır.[5][6] Haziran 2010'da uzun yıllar görev aldığı Demokrat Parti'den parti yönetiminin 12 Eylül referandumunda aldığı tutumu onaylamadığını açıklayarak yaklaşık 12 bin üyeyle birlikte istifa etmiştir.[7] 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ve seçilememiştir.[8] 2018 yılında yapılan seçimlerde İYİ Parti’den Diyarbakır milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir.[9] Günümüzde İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve Ortadoğu Politikaları Başkanıdır. Şu anda İstanbul 2. Bölge'den İYİ Parti milletvekili adayıdır.

Editör: Zehra Küçük