Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağlı MEDEM tarafından deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen kahvaltı etkinliği, organizasyon hatası nedeniyle yoğun eleştiri konusu oldu, konu tüm Zonguldak basınında sert ifadelerle eleştirildi.

Konuyu özetleyelim…

MEDEM'in, belli ki çok iyi niyetlerle düzenlediği kahvaltı etkinliği sırasında depremzede çocuklar ve yetişkinlerin yerde, Rektör Hoca ve diğer akademisyenlerin masada oturması gerçekten üzüntü verici bir manzara oluşturdu.

Esasen böyle bir niyet olmamasına rağmen, depremzede vatandaşlarımız için gerekli özen ve saygının gösterilmediği izlenimi oluştu.

Bu durumdan, gerek Rektör Özölçer, gerek Rektör Yardımcısı Kutoğlu ve kahvaltıya katılan diğer akademisyenlerin de büyük üzüntü duydukları aşikar…

***

Etkinliği MEDEM düzenledi, ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hakan Kutoğlu ve diğer konuklar, bu etkinliğe davetli olarak katıldı.

Eğer, MEDEM, üniversite üst yönetimi ve diğer davetliler dahil herkes yerde oturup kahvaltı etseydi, ya da depremzedeler için de masalar kurulup herkes masalarda kahvaltı etseydi hiçbir sorun olmayacak ve bu etkinlik amacına uygun olarak tamamlanmış olacaktı.

Sonucu düşünülmeden yapılan organizasyon hatası eleştiri konusu oldu.

Üniversite herkese ders verir ama, böyle hatalardan ders alınmasında da fayda var.

***

Üniversite bizim üniversitemiz…

Kurumsal kimliği son derece önemli …

Üniversitede yönetim değişikliği ile birlikte, akademik çalışmalar yanında, ihtiyacı olan öğrencilerin üniversite vakfı eliyle bir nevi ekonomik ve sosyal koruma altına alınması ilk kez gerçekleşiyor.

Eski rektörümüz, Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in destekleri ile üniversiteye ciddi miktarlarda ödenek aktarılması ile fiziki yatırımlar ile tıbbi araç-gereç ihtiyaçlarının da büyük ölçüde giderilmesi bekleniyor.

Bu arada, mesela, hukuk fakültesi gibi yeni fakültelerin açılması da gündeme gelebilir.

Bir de, Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki "asansör" sorunu giderilse iyi olacak.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi