Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde dün meydana gelen olayda, ruhsatsız işletilen bir maden ocağında su patlaması sonucu Uğur Erikoğlu (32) hayatını kaybetmiş, mesai arkadaşı Hasan Genç (41) ise ağır yaralanmıştı. Erikoğlu'nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.
Hayatını kaybeden madenci için Namazgah köyü Alimler Mahallesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erikoğlu, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazede baba Osman Erikoğlu (66) ve amca Ziya Erikoğlu (67) güçlükle ayakta durabildi.
Oğlunun eşinden ayrıldığını ve 2,5 yaşında bir erkek çocuğu olduğunu anlatan baba Osman Erikoğlu, oğlunun geçim sıkıntısı nedeniyle kaçak ocağa girmek zorunda kaldığını söyledi.
Baba Erikoğlu, 'Ekmek için mecburen çalışıyor burada. Para lazım, ekmek lazım. Çocuğu da var, 2,5 yaşında. Hanımından da ayrıldı işte. Evde de para lazım. Çocuğa bez lazım, her şey lazım. Ondan sonra bu kaçak ocakta başladı. Günlük yevmiyesi 2 bin 200 liraydı. Yeni zam yapmış yani, daha önce bin 800 lira falandı' dedi.
Acılı baba, oğlunun çalıştığı bölgede su sızıntısı olduğunu ancak üretime devam edildiğini öne sürdü.
Osman Erikoğlu, 'Ocakta başyukarı çalışıyorlarmış. Su damlaması varmış, orada çalışmışlar. Çalışılmayacak yerde adam çalıştırmış. Oradan su patlamış. Su almış götürmüş adamları aşağıya doğru. 'Burada çalışılmaz, aşağıdan başka bir yerden başlayalım' demişler. Tam bilmiyorum ama öyle deniliyor. Şikayetçi olacağım tabii' diye konuştu.
Amca Ziya Erikoğlu ise yeğeninin acısını gözyaşlarıyla anlattı.
Amca Erikoğlu, 'Bir lokma ekmek için bizim evlatlarımız gidiyor. Yazık bu çocuklara. Jandarma burayı kapatıyor, bu ocakları mühürlüyor. Ne diyeyim, diyecek bir şey de yok' ifadelerini kullandı.
Ocak daha önce mühürlenmiş
Öte yandan facianın yaşandığı kaçak maden ocağının 9 Eylül 2025 tarihinde Jandarma Komutanlığı ekiplerince mühürlendiği, 26 Aralık 2025 tarihinde yapılan son kontrolde ise mührün bozulmadığının tutanak altına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.






