25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nün farkındalığı artırmasını, mücadeleye güç katmasını diliyorum. 
Ve 
Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur sözleriyle devam etmek istiyorum
Birleşmiş Milletler tarafından 1990 yılında alınan bir kararla her 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü” olarak benimsenmesine karar verildi. Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadını, hem de toplumu sarsan sosyo-ekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmesi gerekliliğini dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık oluşturmaktadır.Kadınlar bir toplumun en temel yapı taşları arasında olduğundan, o toplumda kadına ne şekilde davranıldığını, kadının sahip olduğu haklar, kadına verilen değer, kadının şiddete maruz kalması durumunda uygulanacak yaptırımlar ve kadının nasıl korunduğu o toplumun gelişmişlik seviyesine önem kazandıracaktır. 

KADINA VE KIZ ÇOCUKLARINA ŞİDDETİN HİÇBİR MEŞRU AÇIKLAMASI OLAMAZ.

Ülkemizde meydana gelen kadın cinayetleri, 2000'li yıllar ile birlikte büyük artış gösterdi. Toplumsal yaşantımızın her kademesinde doldurulamaz yerleri olan kadınlarımız, yaşamın içinde eşit olarak var olma mücadelesi verirken; tecavüz, şiddet, istismar ve cinayet ile yok edilen hayatları, içimizi acıtıyor. Toplumların öncelikli mücadelesi, şiddet, ayrımcılık ve ötekileştirmenin son bulması olmalıdır. Her yıl kadınlar, erkek egemen anlayışın ürettiği fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalıyor; yüzlerce kadın bu sistemli şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor.
Hazırlanan bir rapora göre Türkiye'de 2010-2020 yılları arasında toplam 2 bin 296 kadın cinayeti yaşandı. Sadece 2021 yılında ise 280 kadının erkekler tarafından yaşamını yitirdiği, 217 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulunduğu raporlandı.
Bizler ise yaşanan tüm olumsuzluklara karşı, dün olduğu gibi bugün de kadına yönelik şiddete, yine kadın-erkek kol kola karşı çıkacağız. Şiddeti destekleyenlere karşı "sıfır tolerans" ilkesiyle yürütülecek bu mücadele sayesinde, inanıyorum ki, kadınların hayatın her alanında güçlü ve etkin olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edilecek.
Çünkü kadına ve kız çocuklarına şiddetin hiçbir meşru açıklaması olamaz.
25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumsal yaşamda kadının güçlendirilmesi, eşit hak, fırsat ve imkanlardan yararlanmasına katkı sağlayacak önlemlere ışık tutmasını temenni ederek sözlerimi tamamlamak istiyorum
Kadınlar bir çiçektir

**

EN KUTSAL MESLEKTİR ÖĞRETMENLİK

“Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir. 
Öğretmen eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir. 
Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkündür. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’’ deyişiyle öğretmenlere verdiği önemi gözler önüne sermiştir. 
Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, geleceğimizin büyük güvencesidir. 
Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerimiz kutsal bir görev icra etmektedirler. Ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitimini sağlayan öğretmenlerimiz, bu vesileyle geleceğe de yön vermektedir. 
Ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, onları eğiten öğretmenlere aittir. Görevinin kutsallığına hakim olan öğretmenlerimiz, ülkemizin her türlü zorlu koşullarında görev yapmaktadır. Doğu veya batı diye ayrım yapmadan, ülke topraklarını geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirmek için karış karış gezen öğretmenlerimizin bizlerde her zaman yanındayız. 
Ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, hayatını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, yavrularımızın her türlü bilgi ve beceriyi edinmelerinde, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla dolu beyinler yetiştirilmesinde, fedakarca çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum

**
GÜNÜN SÖZÜ: Şu iflas etmiş dünyada, en geçerli para birimi; kendin gibi bir insanla paylaştığın duygulardır