Zonguldak Kilimli Sahil yolu, köprülü kavşaklar ve tünellerin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tele konferans aracılığıyla gerçekleştirilmişti.

60 yılık hayal gerçekleşti. Zonguldak-Filyos arasındaki karayolunu birinci etabı olan, Zonguldak’tan Kilimli’ye kadar olan sahil yolu şu an trafiğe açılmış durumda. Şu an trafik oldukça rahatlamış durumda.

Hem eski yoldaki trafik yükü rahatlayarak trafik güvenliği artarken, hemde alt yoldun hem kısa zamanda ve hemde yakıttan tasarruf edilmiş oldu.

Sloganlara bakıyorum da

25 dakikada değil 5 dakikada Kilimli

Bence 5 dakikada değil, sadece 3 km olsaydı daha doğru olurdu

Hemen hemen her gün bu yolu kullanan bir kişi olarak şunu rahatlıkla gözlemliyorum

Kilimli sahil yolu adeta Formula pistine dönmüş durumda.

Sürücüler 3-4 dakikada Zonguldak’tan Kilimli’ye ve Kilimli’den Zonguldak’a gelmek için ayağını gaz pedalıdan çekmiyorlar, dibine kadar basıyorlar.

Normalde 60-70 km hızla gidilmesi gereken yolda hız ibreleri 100’den aşağıya düşmüyor.

Buradan VALİ MUSTAFA TUTULMAZ ve İL EMNİYET MÜDÜRÜ FAHRİ AKTAŞ’a sesleniyorum.

Eğer bu böyle devam ederse Allah korsun ancak ölümlü bir trafik kazası yaşanması an meselesi.

Buradan uyarmak istiyorum

KİLİMLİ SAHİL YOLUNA RADAR KONULSUN

İnsanlar öyle kafalarına göre hızla gidemesin

Gidemesin ki kazalar olmasın

Nasıl ki Kozlu yolunda radar uygulamasıyla birlikte kazalar son buldu, Kilimli sahil yolunda da kazalar olmadan önlenmelidir.

5 Şubat 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışa katılan eski Başbakan ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sözleri hepimizin kulağına küpe olmalı

‘Yolların kralı yoktur kuralı vardır”

**

KİLİMLİ’DE “CUMHURİYET MEYDANI”NIN İSMİ

“CUMHURİYET KAVŞAĞI” OLSUN

Kilimli sahil yolunun hizmete açılmasıyla birlikte Kilimli tamamen bir ilçe statüsüne kavuşmuş oldu. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte Kilimli artık bambaşka oldu.

Kilimli Kaymakamlık Hizmet binası adeta göz kamaştırıyor.

Kilimli Cumhuriyet Meydanı artık tamamın yeni kavşak oldu.

Öncesinde Cumhuriyet Meydanında konserler, bayram etkinlikleri düzenlenirdi ama artık bu mümkün değil.

Bayramlarda Kilimli Köprübaşından başlayan fener alayı olsun, öğrencilerin bayramda yürüyüş kortejleri olsun artık bunlar yapılamayacak. Nostalji olarak aklımızın hep bir köşesinde kalacak.

Şimdi ben buradan bir öneride bulunmak istiyorum

“Kilimli Cumhuriyet Meydanı”

nın ismi

“Kilimli Cumhuriyet Kavşağı”

olarak değiştirilsin

**

YAŞAMAK ÖZLEMSİZ, ÖZLEM SEVGİSİZ OLMAZ

BUGÜN ÇOK ÖZEL BİR GÜN

Sevgililer Günü, çiftlerin kaliteli zaman geçirerek birbirlerine olan sevgi ve şefkat ifade etmek için fazladan çaba harcadıkları özel bir gün.

Sevgililer Günü sözleri uzun ve kısa seçenekler ile bu yıl da gündemde yer alacak.

Peki Sevgililer Günü neden kutlanır hiç düşündünüz mü

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Sevgililer Gününü çiftler genellikle baş başa geçirirler. Baş başa gidilen romantik bir yemek ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır. Çiftler, Sevgililer Günü'nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Bunların yanı sıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

Peki sevgililer gününün tarihçesinden bahsedersek; Bir ritüel olarak her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır.

Rivayete göre İmparator 2.Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti.

Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da gömüldü. O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir.

Sevgililer günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

Mademki bugün 14 Şubat Sevgililer Günü o zaman yazımı güzel bir sevgililer sözle tamamlamak istiyorum

Yaşamak özlemsiz, özlem sevgisiz olmaz!...

Sevgililer gününüz kutlu olsun.