Öncelikle ; “Rödövans uygulamaları kamusal bir fayda yaratmamaktadır” sözlerini sarf eden 22. Uluslararası Kömür Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sait Kızgut’a bir çift sözüm olacak.
2020 yılında yapılması gereken ancak pandemi sebebiyle ertelenen Türkiye 22. Uluslararası Kömür Kongresi ve Sergisi (ICCET 2022) Zonguldak Dedeman Otel’de başladı. 1978 yılından beri her 2 yılda bir olarak yapılmaya başlanan Kömür Kongresi, sektörün gelişmesi ve şekillenmesi anlamında büyük bir önem taşıyor. Kongreye katılım gerçekten yoğun oldu. Yurt içinden ve yurt dışından madencilik sektörü konusunda uzman akademisyenler 29-30 Eylül tarihlerinde 2 gün boyunca 12 oturum gerçekleştirecekler ve 35 bildiri yayınlayacaklar. Ayrıca madencilik konusunda panelde yapılacak. Kongreyi düzenleyen Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi başta olmak üzere tüm paydaşlarına öncelikle teşekkürü ediyorum. Kongrede sırasıyla; Vali Mustafa Tutulmaz, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, CHP Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ESM Genel Başkanı Cemalettin Sağtekin gibi isimler konuşma yaptılar, düşüncelerini dile getirdiler.
Kongreni açılış konuşmasını gerçekleştiren 22. Uluslararası Kömür Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sait Kızgut’un satır arasındaki şu cümlesi oldukça dikkat çekiciydi:
Sait Kızgun, “Değinmek istediğim bir diğer husus da taşeronluk ve rödövans karşılığı işletmecilik faaliyetleridir. Daha verimli olacağı gerekçesiyle yaşama geçirilmeye çalışılan rödövans uygulamaları kamusal bir fayda yaratmamaktadır. İş kazaları, çevresel etkiler ve uzun süreçte ortaya çıkan meslek hastalıklarının yükü kamuya kalmaktadır”
Öncelikle Prof. Dr. Sait Kızgut’un bu konuşması belki kendi düşüncesi olarak algılanabilir ama bu konuşmayı 22. Uluslararası Kömür Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı olarak yaptığı zaman işte o zaman kendi düşüncesi olmaktan çıkar ve kömür kongresinin ana düşüncesini yansıtır demektir.
Kızgut’a şu şekilde seslenmek istiyorum
Rödevansın neresi kamuya fayda sağlamıyormuş ki
Zonguldak’a gelip te bu şekilde sözler sarf etmen bence yakışmadı
Kamuya oranla daha derin ve sınırsız imkanlara karşın rödevans sektörü derin olmayan madenlerce kısıtlı imkanlarla kamudan daha çok üretim yapabilmektedir. Ve bu şekilde kamuya çok daha fazla yarar sağlamaktadır bu bir.
ikincisi
Evet doğrudur
Ölümlü ve yaralanmalı iş kazaları zaman zaman olabiliyor
Ama bu bir tek Rödevans işletmelerinde olmuyor ki
TTK’da da iş kazaları oluyor
Yani kumada da oluyor
Hem de özel sektörden daha çok.
Dolayısıyla ben bu yoruma kesinlikle katılmıyorum.
Rödavans sektöründe bugün kısıtlı imkanlara rağmen binlerce kişi istihdam edilmektedir. Prof.Dr.Sait Kızgut’un bu düşüncesine Zonguldak olarak katılmadığımızı belirtmek istiyorum. 
Kongre başkanın RÖDEVANS DÜŞMANLIĞI YAPMASI yıkışmadı 
Ona kalırsa Kongresi’ni düzenleyen Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk’ünde konuşmasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun karanı eleştirmesi de takdirle karşılıyorum.

**

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZONGULDAK’A GELİYOR
Evet yanlış duymadığınız

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer yeniden Zonguldak’a geliyor.
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Mahmut Özer, bundan önce Zonguldak’ta 16 yıl boyunca görev yaptı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde uzun yıllar rektörlük yaptı ve dolayısıyla Mahmut Özer için Zonguldak hele hele Bülent Ecevit Üniversitesi çok şeyler ifade ediyor.
Malum Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 26 Eylül itibariyle 35 bin 500 öğrenciyle birlikte başladı.
Ve aldığım bilgiye göre ZBEÜ’nün yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni Ekim ayında gerçekleştirilecek.
Ve bu törene de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in gelecek.
Hatta ve hatta Bakan Özer’in sınıfta ders vereceği ifade edildi.
NOT: Kesin olmayan ancak yüzde 99.9 doğru olan bir bilgi bu.

**
EGM’NİN 27 BİN LİRALIK PROMOSYON ANLAŞMASI DİĞER KURUMLARCA ÖRNEK ALINMALIDIR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada polislerin promosyon miktarı açıklandı. 
Türk Polis Teşkilâtı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada; "Teşkilatımızın maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde 5 yıllık süre için Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş ile imzalanmıştı. Bahse konu protokol ile tüm personeli kapsayacak şekilde, aylık ödemelerin 300 TL olması ve enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmişti. Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Yapılan görüşmeler neticesinde protokol revize edilmiştir. Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27 bin TL ödenmesi karara bağlanmıştır. Yeni protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir. Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir. Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır.” denildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu promosyan anlaşması başta da dediğim gibi tüm diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olmalıdır.
Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı
Bakanlık nezdinde tek bir bankayla promosyon sözleşmesi imzalanarak tüm öğretmenler ve eğitim çalışanları EGM örneğinde olduğu güzel bir promosyan anlaşması yapılabilir
Sadece Milli Eğitim Bakanlığı değil tüm bakanlıklar için bu söylediğim geçerli olabilir
Nasılsa her bankanın 81 ilde ve ilçelerinde banka şubeleri var
Neden olmasın ki

**
GÜNÜN SÖZÜ: Para aracılığı ile zaman kazanmak gerekirken, yaşamımızı para kazanmak için tüketiyoruz. – (Albert Camus)