Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Perşembe günü akşam saatler 19.00’u gösterdiğinde başlayacak 17 günlük tam kapanma uygulamasıyla küçük esnafın büyük mağduriyetler yaşayacağını açıkladı.
Hükümetten kira ve gelir desteğinin yanında kredi ve prim ödemelerinin de ertelenmesini isteyen Küçük, “29.04.2021 saat 19.00’da başlayacak olan tam kapanma 17.05.2021 gününe kadar sürecektir.
Bu düzenlemede kahvehane - çay ocağı - internet cafe – cafeterya – lokantacılardan oluşan tüm üyeler bu tam kapanma etkilemektedir. Meslek kuruluşu olarak esnafımız zor bir süreçten geçmektedir. Gelir kaybı desteği 1000 TL ile kira desteği 500 TL, Haziran ayını da kapsayacak şekilde uzatılmasını talep ediyoruz. Ayrıca vergi – SSK - BAĞKUR primleri Temmuz ayına kadar ertelenmeli. Kira konusunda devletimizden, hükümetimizden kira almaması için bir kanuna dayandırılmasını, güvence altına alınması için genelge yayınlanmasını ve ayrıca icra ve tahliye davalarının mücbir sebep kapsamında ertelenmesini, yine kredi, banka taksitlerinin ertelenmesini talep etmekteyiz” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi