‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’
denilince ;

Atatürk’lü fotoğraflar paylaşmak mı gerekiyor?
Resmi kurum koltuklarına çocukları oturtmak mı?
Yoksa ellerde flamalar marşlar mi söylenmeli?...
 
Peki ya biz 23 Nisan’ı nasıl hak ederek kutlayabiliriz?
Onca yıl geçmişken üzerinden...
Çocuklar için yapılanları düşünsenize?
Bir arpa boyu yol alamadık mı yoksa?
Mesela:
Çocuklarımızı koruyabiliyor muyuz sapık zihniyetlerden?
Eğitim hayatları boyunca sağlıklı beslenmelerinin önünü açabiliyor muyuz?
Gelecekleri için umutsuzluğa kapılmamalarını sağlayabiliyor muyuz?
Canlarının çektiklerini yiyip, istediklerini giyebiliyorlar mı?
Spor ve bilimle uğraşmak istedikleri zaman her imkana kolay ulaşabiliyorlar mı?
Bunun gibi bir soruya...
Cevaplar sanırım koca bir HAYIR dan ibaret...
 
O zaman ne mi yapmamız gerekiyor?
Koltuklarımızı çocuklara vermek değil, bir günlüğüne çocukların yerine geçmemiz gerekiyor!!! 
Ey makam-mevki sahipleri! 
Sizlere bu sitemim!!!
...
 
EĞİTİM BAKANI pilot okula değil normal mahalle okuluna giderek görmeli eksikleri. Dinlemeli ders anlatışları, bahçe dizaynını görmeli, çocukların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmeli. Ücretsiz verilen kitapların bir işe yaramadığını mecburiyetten ders anlatıldığını, müfredatın çocukları ne denli zorladığını yerinde görmeli!!! Kantinlerde zehir satıldığını! Yemekhane kültürünü her okula yayılması gerektiğini yerinde görmeli!
AİLE BAKANI çocuk esirgeme kurumlarında vakit geçirmeli! Tecavüze uğrayan, şiddet gören, agresif çocukları yerinde incelemeli! Onlarla vakit geçirmeli! Geçirmeli ki ne denli dikkatli olunması gerektiği, psikiyatr desteğinin, şefkatin ve merhametin ne denli fazla olması gerektiğini ve çocuklara karşı yapılan yanlışın asla affedilmemesi gerektiğini anlamalı! Titizlikle takip etmeli her konuyu! Bir kerecikten bir şey olmaz diyememeli!
ULAŞTIRMA BAKANI tüm gün gezsin bakalım toplu taşımalarda. Çocuklar için ne denli güvenli! Eğitim ve öğretim kurumlarına yakın yerlerde anlayışlı mı şoförler? Okul çıkışlarında bir öğrenci bile olsa istediği durağa kadar gidebiliyor mu? Yoksa sadece belli güzergahlara kadar mı yolculuk yapabiliyor! Sonrası muamma mı?
SAĞLIK BAKANI dolaşsın pediatri, onkoloji... Dinlesin aile dramlarını... İlaç alamayanları! Hele hele SMA hastası çocukların ebeveynleri ile kalsın baş başa 1 gün! Tekerlekli sandalye de ULAŞTIRMA BAKANI ile birlikte ilerlemeye çalışsınlar bakalım. Kaç sokak ilerleyebilecekler! Görsünler çocukların çilesini!
ADALET BAKANI 18 yaş altı çocuk için rızası var diyemeyeceği ortamlarda bulunsun! O çocuklarla bir gün geçirsin! Bir devlet kurumunun suçluyu en ağır şekilde cezalandırılacağını duyurmasına bile gerek olmamalıdır! Halk bilmelidir ki zaten doğru olan yapılacaktır. Çocuk en kutsal ve kırmızı çizgi olmalıdır!
TİCARET BAKANI okuması gereken yaşta sanayilerde çalışan çocukları görsün! Yerinde incelesin! Şartlarını iyileştirmek için bile olsa adım atar belki! Yeri ev ve okul olan çocukların kötü şartlarda ve usulsüz çalıştırıldıklarını onlarla çalışarak görsün!
İÇ İŞLERİ BAKANI suça karışmış çocukların dalsın arasına. Kullandıkları uyuşturucuyu kimler temin ediyor asıl büyük ağalar kimdir onlara ulaşsın! Maşa olanlara değil! Çocukları korumak için elinden geleni yapsın! Korumasın tepedekileri!
Bu dediklerim kameralar karşısında olmamalıdır elbet! Şova gerek kalmadan!
Büyükşehirlerden il, ilçe, belde ve köylere kadar her makam sahibinin yapması gereken şeylerden biridir! Kendi yapamıyorsa bunun için yetkilendirdiği çalışanlar olmalıdır! Bilgisayar başında yazanlara para ödemektense sahada doğru çalışmalar yapanlara ücret ödenmesi helali hoştur! Buda böyle biline!
Sonuç olarak demem o ki!
Anlatmak istediğim Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı noktaya çok uzağız! 
Çok daha çabalamamız gerekir! 
Çocuklarına sahip çıkmayan ülkeler yok olmaya mahkumdur! 
Ülkelerin gelecekleri çocuklardır!
Koltuklarımıza oturtarak çocuk eylemeyi geçelim artık! 
Daha kalıcı ve akılcı çözümler üretelim!
Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan ve yılmadan!!!
Sevgi ve saygı ile...
Değerini bilen herkesin, bu zihne ulaşan herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.