Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Ve bu açıklanan enflasyon oranına göre memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36 oranında zam yapılacak. Bununla beraber, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılacak.
Tabi ki açıklanan bu zam oranları hem tüm emeklilerde ve hem de memurlar da büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuş vaziyette
Bunu nereden mi biliyorum
Biliyorum çünkü bugün onlarca emekliyle birlikte röportajlar yaptık
Her birine verilen zamdan memnun musunuz
Ve siz hangi oranda zam bekliyordunuz soruların yönettik.
Ve inanı hiç biri verilen zamdan memnun değiller
Hepsi isyanda
Hepsinin ortak beklentisi en az yüzde 20-25 oranında olmalıydı diye ifade ettiler.
Malum pandemi sebebiyle her şeye zam geliyor
Gıda ürünleri ateş pahası oldu
Bu kadar gıda ürünlerin pahalılaştığı bir süreçte verilen zammı emekliler komik buldu, sadaka niyet ine buldu
Haksızda değiller

Ve tabi ki memurlar da bu zamma çok yetersiz buldu.
Memur-Sen bile bu 7.36 zammı yetersiz bularak tepki gösterdi.
Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, zamları Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranına göre değil masanın belirlemesi gerektiğini söyledi.
“Kamu İşvereni enflasyon tahminini/hedefini değil, gerçeğini baz almalıydı. Memur-Sen’in ‘zam+refah payı’ önerisi kabul edilseydi, enflasyon gündem olmaz, bu tartışma yaşanmazdı” şeklindeki sözleri her şeyi ortaya koyuyor.
Yani ne emeklisi nede çalışanı memnun.


**

MUTLU OLMAK MI İSTİYOR SUNUZ

Zamanın birinde oldukça zengin olan bir kral yaşarmış. Fakat bu kral çok mutsuzmuş. Çok uğraşsa da ne var ki asla mutlu olamıyormuş.
Ülkede bulunan bilge bir kişiyi huzura çağırmış ve nasıl mutlu olabileceğini sormuş. Bilge şöyle cevap vermiş:
Saygıdeğer kralım eğer mutsuzluktan tamamen kurtulmayı istiyorsanız mutlu bir adam bulmanız gerek. O adamın gömleğini giydiğiniz zaman mutlu olursunuz.
Bunu duyan kral hemen adamlarına emir vermiş ve ülkede mutlu bir adam bulmalarını istemiş. Adamları aramış taramış fakat mutlu bir adam bulamamış. Hepsinin kendince dertleri ve mutsuzlukları varmış. Adamlar mutlu bir adam bulamadan saraya dönerlerken oldukça eski bir kulübeden şöyle dua edildiğini işitmişler:
Allah'ım şükürler olsun bugünde karnım doydu, sağlığımda pek yerinde, şimdiye kadar hep rızkımı verdin bu dünya da benden mutlusu yok.
Bunu duyan kralın adamları mutlu birini buldukları için oldukça sevinmişler. Hemen adamın gömleğini almalıyız ve krala götürmeliyiz diye düşünmüşler. Ancak kulübeye girdikleri zaman adamın üzerinde bir gömlek bile olmadığının farkına varmışlar.
Hayat devam ederken insanlar her zaman mutluluğu ararlar. Sahip olduklarıyla yetinmeyip her zaman daha fazlasını isteyen kişiler ise asla mutlu olamaz. Mutluluğu kendi içinde arayan kişiler her zaman mutlu olur.

Bu kadar mutsuzluğun hakim olduğu bir süreçte mutlu olmanın yollarını aramak en mazım..

**
TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY İLE TANIŞTIM
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay geçtiğimiz gün Zonguldak’taydı.
Kendisi GMİS Üyesi Hüseyin Kolcak’ın cenazesine katıldı ve cenaze sonrasında ise Kozlu Belediyesi Başkanı Ali Bektaş’ı makamında ziyaret etti.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ı daha öncesinden tanıyor ve Ergün Atalay ile birlikte ben ve Derya Akbıyık birlikte bir süre sohbet etme imkanı bulduk.
Kendisi son derece değerli bir insan.
Kendisini tanımaktan onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Emeğin başkenti olan Zonguldak’ı önemsemesi, Zonguldak’a değer vermesi, gerçekten güzel.