Mesleki ve teknik liselerin önemi bugünlerde daha iyi anlaşılıyor…

Kamu ve özel sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki ve teknik liseler, koronavirüs salgını ile mücadele eden ülkemizde bu mücadeleye büyük katkı sağlıyor.

Meslek liselerinin üst yönetiminde tanıdık bir isim var.

ZBEÜ eski Rektörü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Özer, COVID-19'a karşı güçlü bir mücadele veren ülkemizde, bu mücadele içinde mesleki ve teknik liselerin etkin bir şekilde yer almasını sağladı.

Mesleki ve teknik liseleri birer atölyeye veya fabrikaya dönüştürüldü, maske, kolonya ve dezenfektan üretimi ile dünyaya örnek olacak çalışmalara imza attı.

Bu sayede ülkemiz kendi vatandaşlarının ve sağlık personelinin koruyucu malzeme ihtiyacını karşıladığı gibi, ABD dahil, yaklaşık 50 ülkeye tıbbi malzeme yardımı yapmış bulunuyor.

Çok değil, sadece 20 yıl önce Türkiye'nin, ABD'ye tıbbi malzeme yardımı yapacağını rüyasında görse kimse inanmazdı herhalde...

Türkiye'nin "büyük devlet" imajını güçlendiren bu başarıda elbette meslek liselerinin birer fabrika durumuna getirilip, koruyucu tıbbi malzeme üretmesinin büyük payı bulunuyor.

Türkiye, tüm insanlığın karşılaştığı zor bir süreçte dünyaya örnek olacak başarılı çalışmalara imza atıyor.

Bu ifade yaygın basınımızda da yer aldı…

Türkiye'nin bu başarısında "Meslek Liseleri Efsanesi" de yerini almış durumda...

( Erhan ÇAKMAK )

Editör: Haber Merkezi