Kilimli Belediyesi tarafından eski pazar yeri alanına yapılan 3 bin 500 metre karelik ‘Kilimli Meydan Park’ törenle vatandaşların hizmetine açıldı. 

Açılış törenine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu,Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Kilimli Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, Çaycuma Kilimli İlçe Başkanı Birol Yiğit, Muhtar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve davetliler katıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşmalara geçildi.
‘25 bin ton asfalt serim işlemi gerçekleştirdik’

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İlçede 25 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz. 9 mahallemizde yaptığımız çalışmalarla 30 yok önce Kilimli’den ayrıldım tekrar ger döndüm. Hiç birşey değişmemiş klişe sözünü bugün rafa kaldırdığımızın mutluluğunu yaşıyorum. ilçemizde yollarımızda 25 bin ton asfalt serim işlemi gerçekleştirdik. Kilimli tarihinin en büyük asfalt işlemi gerçekleşti. Ders ıslahı devlet su işler genel müdürlüğümüzün ikinci etabı 24 milyon TL olarak ihalesi yapıldı. Önümüzde ki günlerde çalışmaları başlayacak. 3,5 milyon balık satım depolama alanı bu bölgede ilk defa Kilimli’de olacak. Kilimli ilçe oldu ama bir türlü İlçe hürriyetine kavuşmadı. Kaymakamlıksa tabu müdürlüğü yoktu. Oda olsu. Noter de oldu. Jandarma binamız önümüzde ki hafta hep beraber hizmete açılacak. Meslek yüksek okulunda öğrencilerimiz barınma sorunu yaşıyordu. 437 tane hem kız hem erkek artık barınma sorunu yaşamayacak. Kilimlisporumuz için Ahmet Şerifoğlu stadyumumuzun zemini yenilendi. 7 milyonla stadyumumuzun üstünün kapanması için ihalesi yapıldı. Yolu olmayan mahalle sokak kalmadı. Belediye binamızın üst katında kütüphanemiz açılacak. Radar tepe sosyal tesisleri geldiğimiz günden itibaren orayı sizlere açtık. Sizlerin beklediği TOKİ. Kilimli sahil yolu, cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yolumuz tamamlandı. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyoruz. Unutmadık burada 13 tane dükkan vardı. Bu 13 dükkan sahipleri ile yaptığımız toplantı da burada projemiz var. Sizleri farklı yere almamız gerekiyor dedim. Bizde seve seve taşın altına koyan kıymetli kilimlili esnaflarımıza teşekkür ediyorum.”

Çolakoğlu; ‘Kilimli Zonguldak’ın en güzel ilçelerinden biri olma yolunda devam ediyor’

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, “Bu güzel günde Kilimli’nin güzel insanlarıyla burayı açacağız. Başkanımız hedeflerinde bahsetti. Bugün buradan yapılan parklarla gerçekten kilimli Zonguldak’ın en güzel ilçeler olma yolunda adım atıyor. Bir yanında Zonguldak merkez bir yanında Filyos limanı, kilimli tam yerinde olacak. Ben Kilimli Belediye Başkanımıza teşkilatlarımıza kaymakamlarımıza tebrik ediyorum”dedi.

Uçar; ‘Kilimli parmakla gösterilecek yerlerden biri oldu’

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, “Kış ayının yazını yaşıyoruz. Her halde Buda belediye başkanın bereketi. Kilimli ilçe başkanımızla ilgili belediye başkanımızla ilgili laf değil iş üreten kilimliye yapan hizmetleri belediye başkanımız anlattı. Kilimli gerçekten çehresi değişen özel bir yerlerden bir tanesi. Son dönemlerde ki sıkıntıları ortadan kaldırarak kilimlinin çehresini değiştirerek, parmakla gösterilen yerlerden bir tanesi haline geldi. Bu konuda emeğe geçen teşkilat mensubu arkadaşlarımız Kilimli’mizin çehresi değişmesi için yakınen takip, çok değerli belediye başkanımı ifade etti.

Türkmen; ‘Mezbeliliğin yer aldığı bir yerdi’

Ak Part Milletvekili Polat Türkmen, “Değerli belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizimde başımızı yere eğdirecek birşey olmadı. Yıllar yılı burası eski pazar yeri. Her güzel şeyi takdirle karşılıyoruz. Beni çok farklı yere getiriyor. İçerisinden geçmekten suların olduğu şehrin göbeğinde mezbeliliğin yer aldığı bir yerdi. Çok da zor birşey değildi. Kilimli sevdası lafla olmuyor. Böyle hizmetlere hasret kalmıştık. Belediye başkanımız sayıp döküyor. Daha önünüzde çok hedefler var. Kilimli’ye yaşanabilir bi hale getireceksiniz. Çok büyük hizmetler var”dedi.

Vali Tutulmaz; ‘Kilimli Zonguldak’ın mahallesi konumu haline geldi’

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bende hepinizi belediye Başkanımızın bu hizmetine katılarak buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bugün açılacak meydan Park’da önemli eserlerden bir tanesi. Burası şehrin her türkü etkinliğinin merkezi olacaktır. Batı’da şehirleri gördüğümüz de hepsinde bir meydan vardır. Demokrasilerin temeli olan basın açıklamalarının bulunduğu yerdir. Sadece insanların eğlenme yeri değil, oradaki demokrasi kültürünün devamını sağlayacak yerlerdir. Kilimli ilçemiz bir iki yıl önce buraya gelip gitmek oldukça zordur. Geleceğe ümitle bakan bir İlçe. Her gün içinden binlerce insanın geçeceği yerdir. Kilimlinin değerim tüneller artırdı. Artık burası Zonguldak’ın mahallesi konuma geldi. Buradaki girişimcilerimiz Kilimli’ye geleceğe hazırlaması gerek. Daha çok insana aş ve iş olsun. Buradan 8 tane alanda tünel kazım çalışması var. Temel kazalıyor. Günde 30-40 tünel kazılıyor. Kilimli dünyaya hem batıdan hem doğandan çıkacak”diye konuştu. 

Açılış töreni kurdele kesimin ardından son buldu.

Haber: Aytaç Öztürk

Editör: Haber Merkezi