İHH Zonguldak İl Temsilcisi İlyas Yazıcı, Yeni Zelanda'daki geçtiğimiz hafta Cuma namazı esnasında Al Noor ve Linwood camilerinde yapılan katliamı şiddetle kınadığını ifade etti.

Çanakkale'de 104 yıl önce nasıl ki emparyalizme karşı Müslümanlar olarak top yekün mücadele etmişsek aynı mücadelenin kıyamete kadar devam edeceğini belirten İlyas Yazıcı şunları ifade etti:

RABBİM BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN

“Yeni Zelanda'daki geçtiğimiz hafta Cuma namazı esnasında Al Noor ve Linwood camilerine yapılan silahlı saldırıda çok sayıda kardeşimiz şehid olmuş ve bu menfur saldırıda bir çok kardeşimizde yaralanmıştır. 104 yıl önce İngiliz Emperyalizmi ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale'ye yığdı. Bugün de Kültür Emperyalizmi İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam'a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda'daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobi'yi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allah Teala'dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Çanakkale'de 104 yıl önce nasıl ki emparyalizme karşı Müslümanlar olarak top yekün mücadele etmişsek aynı mücadelemiz kıyamete kadar devam edecektir. Rabbimizden Müslümanlar olarak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmesini dünyada adalet ve barışı hakim kılması zulmün ortadan kaldırmak için bizlere güç vermesini diliyoruz.” 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi