Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 29 Ocak 1993'te kurulan Büyük Birlik Partisi (BBP), 29’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Yazıcıoğlu liderliğinde 6 Aralık 1992'de Ankara Söğütözü'nde yapılan Siyasi Karar Kurultayı'nda kurulma kararı alınan BBP, "Milliyetçi", "Maneviyatçı", "Sivil" ve "Katılımcı" kavramlar üzerinden 29 Ocak 1993'te siyaset arenasına çıktı. 
Yaklaşık 16 yıl BBP genel başkanlığını yapan Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'tan Yozgat'ta yapacağı mitinge giderken helikopter kazası nedeniyle hayatını kaybetti.
Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra partinin genel sekreterliğini yürüten Yalçın Topçu, 24 Mayıs 2009'da BBP Genel Başkanlığını üstlendi.
3 Temmuz 2011'de BBP'nin Genel Başkanı seçilen Mustafa Destici ise yaklaşık 11 yıldır görevini sürdürüyor.
BBP'nin, Türkiye'nin en köklü partilerinden biri konumundadır.
Büyük imkanlarla siyaset yapan birçok parti bugün varlığını sürdürmezken 29 yıldır, ülkemize, milletimize ve inançlarımıza hizmeti esas alan uzun ve zorlu bir mücadelesini başarıyla sürdürüyor. 
Sadece milletine sırtını yaslayarak, kurulduğundan beri çizgisinde hiçbir kırıklık olmadan, mensuplarının başını öne eğdirecek hiçbir yanlışın içine düşmeden aynı aşk, iman, dürüstlük ve doğrulukla yoluna devam ediyor.
BBP kurulduğu günden beri milletin inanç ve değer yargılarının zırhı oldu.
Milletimizin mukaddes kabul ettiğine el uzatanlar, dil uzatanlar, karşılarında hep BBP'yi buldu. Hiçbir vesayet odağı, sermaye grubu, lobi ve uluslararası projenin partisi olmadı.
Bundan tam 29 yıl önce güçlünün haklı değil, haklının güçlü olması gerektiğini en gür seda ile haykıran ve 'hakikatin hatırına' siyaset üretmeye çabalayan bir lider etrafında toplanılarak bir araya gelinerek Türk-İslam ülküsüyle yola çıkıldı.
"Türkiye’deki siyasi partiler yelpazesinin saf ve hormonsuz üyesi olan BBP, gerek Türk siyasi hayatında gerekse milletin gönlünde müstakil ve nezih bir alana sahip oldu hep. 
Türk siyasi hayatının en çetin ve en emniyetsiz, en güvensiz yol ve şartlarında bile bu ülkenin mukadderatını aldatacak, yazgısını bozacak hiçbir güç ve otoriteye boyun eğmedi. 
Bu ülkenin varlığına, dirliğine zeval vermek isteyenlere karşı, vesayete karşı, teslimiyete karşı, korkaklığa karşı, tembelliğe karşı en sert tavrı gösterdi.
28 Şubat postmodern darbesi, BBP'ye karşı yapılmamasına rağmen en başta Muhsin Yazıcıoğlu karşı çıktı.
Merhum Yazıcıoğlu, “Tanklar namlusunu kime çevirirse çevirsin, darbe kimden geliyorsa gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşıyız. Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 'Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmayız. Biz hiçbir zaman namlusunu halka çevirmiş tanka selam durmadık ve durmayacağız." sözleri asla unutulmaz.
BBP, 28 Şubat Post Modern Darbe'de, 27 Nisan E-Muhtıra'da, 2010 referandumunda dahası,15 Temmuz ve 16 Nisan'da Büyük Türk Milletinin gösterdiği Milli duruşun adı oldu.
Milliyetçi, maneviyatçı demokrat kimliğe sahip olan Büyük Birlik Partisi 29 yılda; duruşu ve ülkemizin "Müreffeh" bir ülke olması yolunda ürettiği projelerle yaptığı çalışmalarla milletin gönlünde taht kurdu.
BBP, Yeniden Türk İslâm Kültür ve Medeniyetinin ihyası yolunda fikir ve düşüncenin kurumsallaştırmanın adresi oldu.
Genel Başkan Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetine en gazel şekilde sahip çıkmaya devam ediyor. Bu vesileyle Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, emaneti olan Büyük Birlik Partisi’nin kuruluşunun 29. Yıldönümünü de kutluyorum.

SERDAL ACAR-ZONGULDAK BBP

Tabi ki Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Serdal Acar’da Zonguldak’ta hızlı teşkilatlanma ile birlikte partisinin çalışma temposunu daha da arttırmış durumda.
Serdal Acar’ın göreve gelmesiyle birlikte BBP Zonguldak’ta büyük bir ivme kazandı. Partiye olan ilgi daha arttı. Üye sayısını arttırdı. Serdar Acar ekibiyle birlikte Büyük Birlik Partisi olarak Zonguldak’ta bende varım diyerek ilkeli, kararlı duruşunu gösterdi.
Serdal Acar, gönül, iman ve aksiyon davasının adı olan Büyük Birlik Partisi’nde başarılı bir şekilde il başkanlığı görevini yerine getiriyor.
Serdal Acar ve ekibini de kutluyorum.

**
VATAN PARTİSİ FARKI..,

Vatan Partisi son yıllarda yerli ve mili duruşuyla milletin takdirini toplamaya devam ediyor.
Vatan Partisi Zonguldak İl Teşkilatı tarafından ilimiz için çok anlamlı ve takdire şayan bir programa imza atıldı.
Kömürde Üretim Devremi Kurultayı Pazar günü Zonguldak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz ve ekibi kurultay öncesinde tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlar, madencileri, vatandaşları, pazaryerlerini ziyaret ederek davet ettiler, kurultayı anlatılar. Zonguldak’a verdikleri önemi anlattılar.
Kurultay’da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Temsilcisi Alparslan Küçük ve Rödevans işletmecisi iş insanı Alaattin Kurnaz’ın konuşmacı olarak katıldılar. Ve programa Zonguldaklılar büyük bir ilgi gösterdi. 
Düzenlenen kurultay hedefine ulaşmış durumda. Vatan Partisi Zonguldak’a verdiği önemini söylemden öteye geçirmiş durumda. Özetle Vatan Partisi, her geçen gün kan kaybeden ve küçülen CHP’nin alternatifiyim diyor. Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz ve ekibini kutluyorum.

**

TAZİYE

TTK eski Personel Şube Müdürü Sanayi Aras’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Merhum Sanayi Aras, Kilimli Ulu Cami’nde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.
Merhuma Allah ‘tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

**

GÜNÜN SÖZÜ: Eğer sizi üzen kişilere hala selam verebiliyorsanız, bu vicdanınızın sadakasıdır (Mevlana)