Ne kadar da silahlara düşkün bir milletiz 
Her tünlü olayı kendimizde silah atmak için bir sebep kılıyoruz
Örnek mi
Ramazan ayına girerken
Ramazan ayı biterken
Bayram girerken
Milli maç galibiyetlerinde olsun.,
Düğünlerde olsun
Bu ve bunun gibi bir çok olaylarda hemen silaha sarılıyoruz ve havaya silah atmak için birbirimizle yarışıyoruz adeta.
Kurban bayramı sabahında da aynı manzara ile karşılaştık.
İnanın Zonguldak'ta Kurban Bayramı sabahı silah atma geleneği bu yıl da sürdü ve şehrimizin hem merkezi olsun hem de ilçelerinde dört bir yandan silah sesleri yükseldi. Vatandaşlar evlerinin balkonlarına ve kapı önlerine çıkarak silahlarını ateşledi. 
Kent merkezinde dört bir yanda silahlar susmazken, polis ekipleri ise ihbarlar üzerine harekete geçti. Ellerindeki silahları art arda ateşleyen vatandaşlar, geçmişten günümüze devam eden ve son derece gereksiz olan bayram adetini (Nasıl bir adetse) yerine getirdi. Tabi ki aralıksız duyulan silah sesleri duruma alışkın olmayanları ise korkuttu. Polis ekipleri ise ihbarlar üzerine silah seslerinin duyulduğu bölgelerde çalışma başlattı ama ne fayda, Polis ne yapsın ki kendini bilmezler silahı attıktan sonra evine giriyor bul bulabilirsen.

Ayrıca Hayır her yıl ülkemizde düğünlerde ve eğlencelerde ve. organisazyonlarda havaya silah atılması sebebiyle onlarca kişi yaşamını yitiriyor.

Yapmayın artık bunu

SİLAH RUHSATI HERKESE VERİLMESİN..

Birde artık önüne gelene silah ruhsatı verilmesin artık.
Daha bir kaç gün önce yayınlanan bir raporda ülke genelinde 700 bine yakın kişide ruhsatlı silah bulunduğu ifade edildi. Zonguldak’ta da yüzlerce, binlerce kişide ruhsatlı silah var. Ayrıca ruhsatsız silahlar hariç tabi ki.  Bireysel silahlanmanın arrık önüne geçilmeli. Kafası kızan birini vurur hale geldi bu ülkede. Ne oluyoruz ya. Ülkeyi yönetenler bunu görmüyor mu. Psikopatlara, manyaklara silah veriliyor. Bence silahlı ruhsat sahibi olanlar psikolojik muayeneden yeniden geçirilmeli ve uygun olmayanların ruhsatları iptal edilmelidir.
Bu konuda Vali Mustafa Tutulmaz’a çağrıda bulunarak gereğinin yapılmasını istiyoruz.


**

ALMANYA GÖRDÜ DE EPDK NEDEN GÖREMİYOR

Siz biliyor musunuz Almanya artık gerçeği gördü.
Almanya yerli ve milli kaynak olan kömürün önemini gördü.
Nasıl mı
Almanya’da ‘Kuzey Akım 1’ doğal gaz boru hattı üzerinden Rus doğal gaz tedarikinin ciddi şekilde kısıtlanması nedeniyle tasarruf amacıyla elektrik üretimi için artık daha az gaz kullanılacak. Bunun yerine, şu anda sadece sınırlı ölçüde mevcut olan, kapatılmak üzere olan veya yedekte bulunan kömür termik santralları kullanılacak.
Almanya'nın Ekonomi Bakanı Robert Habeck, geçtiğimiz Haziran ayı sonunda ülkenin Rusya'dan gelen doğal gaz eksikliğini telafi etmek için elektrik üretiminde kömür kullanımını artırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Alman Enerji Bakanı, “Gaz tüketimini azaltmak için elektrik üretmek için daha az gaz kullanılmalıdır. Bunun yerine kömürlü termik santrallerin daha fazla kullanılması gerekecek. Bu acı, ancak bu durumda gaz kullanımını azaltmak için basitçe gerekli” dedi. Ve bu konuşmanı ardından bir küç gün sonra Almanya Federal Meclisi, Almanya’da kış aylarında ciddi bir soruna dönüşecek doğal gaz sıkıntısına karşı geçici olarak daha fazla kömürlü termik santral kullanılmasına onay verdi. 
Ana muhalefet CDU/CSU’nun atom santrallarının ömrünün uzatılması önerisi ise reddedildi. Karara, Federal Meclis’ten sonra Eyaletler Meclisi’nin de onay vermesi gerekiyor.
Federal Meclis, aynı zamanda geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından ‘Uniper’ gibi zor durumdaki enerji şirketlerine devlet yardımı yapılmasını kolaylaştırma kararı da aldı. Ayrıca, enerji tedarikçileri için gaz fiyatlarındaki artışların bir kısmının tüketicilere eşit bir şekilde yansıtılabilmesi de karara bağlandı. Buna göre, tüketici için ‘kullandığın kadar öde’ sistemi oluşturulacak. Ancak federal hükümet bu yöntemin son seçenek olarak kullanılmasını planlıyor.  

Ve iki gün öncede Rusya doğalgazını Baltık Denizi altından Almanya'yı Taşıyan Kuzey akım bir boru hattındaki Akış şı bakım çalışma sebebiyle durdurma kararı aldı 

Özetlersek
Almanya’da artık gaz sıkıntısı baş gösterecek olması nedeniyle kapatmak üzere olduğu kömür santrallerini devreye sokacak.
Yerli ve mili kömür kaynaklarına yönelecek.
Alına bu kararla birlikte Almanya’da üretimi durdurulan kömür madenleri yeniden faaliyete geçirilecek, Üretime başlanacak.

Sadece Almanya değil tüm Avrupa ülkelerinde Rusya’nın gaz tedariğini kısması sonucu büyük bir enerji krizi yaşanıyor.

Avrupa ülkelerinde de kömür ve petrol elektrik enerji üretim tesislerin devreye sokma karrı alınıyor.

Tüm bu olağanüstü gelişmelere karşın gel gelelim bizim güzel ülkemiz Türkiye’de ise tam tersi uygulamalar mevcut.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu. (EPDK) yerli kömürle çalışan termik santrallerinin elektrik kilovat saatini ucuza., ithal kömürle çalışan termik santrallerin kilovat saatini imle pahalı alma gibi akıldan yoksun bir kara aldı ve bu kararla birlikte yerli kömür kullana termik santralleri ithal kömür kullanımına teşvik edildi.
Dolayısıyla yerli kömür sektörüne büyük bir darbe vuruldu.
Alına bu kara kesinlikle doğru değil
Bu kara Zonguldak’ta büyük bir tepkiyle karşılandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ve Zonguldak TSO bu kararın geri alınması konusunda girişimde bulundular ancak hala bir sonuç çıkmadı.
Bu karar halen daha maalesef yürürlükte

Evet Zonguldak’ta Filyos Endüstri Bölgesi olsun, Doğalgaz bulunması olsun, TPAO’nun Filyos’a üs kurması olsun, Zonguldak-Filyos karayolu inşası olsun, yol, tünel, viyadük vs. yatırımları olsun Zonguldak’ta hızlı bir dönüyüm var ve bundan gayet memnunuz ancak yerli kömür sektörüne vurulan darbe bizleri gerçekten derinden yaraladı.
EPDK nezdinde girişimler hızlandırılmalı ve bu karar geri alınmalıdır en kısa sürede


**

BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ

Bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık.
4 gün süren bayram sürecinde hasretler giderildi, gurbette bulunanlar memleketlerine gelerek aileleriyle ve sevdikleriyle bir bayram geçirdiler.
Bayram öncesi yazdığım yazıda Trafik canavarına dikkat edelim çağrısında bulunmuştum.
Evet bugün 9 günlük resmi tatil süresi halen daha devam ediyor ve hafta sonuna özellikle trafik akışında kilitlenmeler yaşanacak.
Dolayısıyla bu çağrımı tekrar yenilemek zorundayım.
Lütfen trafik canavarına dikkat edelim, 
Acele giderken ecele gitmeyin
Şükürler olsun ki yolarda yapılan yatırımlar sonucu trafik kazaları oranında çok büyük bir düşüş var.

**

AK PARTİ SALONLARA SIĞMADI

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nı ikinci günüde Zonguldak Öğretmen Evi’nde düzenlene bayramlaşma programında gerçekten bir izdiham yaşandı. Merkez ve tüm ilçelerden yüzlerce sayıda partili topluluğu bayramlaşmaya katıldı.
Ve şimdi AK Parti’de hedef 2023’de çifte bayram
2023’de yapılacak olan seçimler zaferi ve ardından kutlanacak olan bayram ile birlikte çifte bayram kutlaması için antlar içildi, kamuoyuna önemli mesajlar verildi.
Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve Belediye Meclis üyeleri ve partililer bayramlaştılar, konuşmalar yaptılar. AK Parti Zonguldak’ta bu katılımla birlikte adeta bir gövde gösterişi yaptı diyebiliriz.

**
GÜNÜN SÖZÜ: Gece uzun mevzu derin! (Behzat Ç.)