Fatih sondaj gemisinin Zonguldak açıklarında (Karadeniz) 320 metreküp keşfi Türkiye’nin umudu yeni heyecanların başlangıcı oldu. Şimdi sıra Kanuni sondaj gemisinde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Cuma günü Haydarpaşa Limanı'ndan uğurladığı Kanuni Sondaj Gemisi Cumartesi günü Zonguldak’ta Filyos Limanı’na demirledi. Bilindiği gibi Fatih Sondaj Gemisi’nin Tuna-1 keşfi 2020 yılında toplam 420 milyar metreküp doğalgaz rezervi, dünyada denizlerde yapılan en büyük keşif olarak kayıtlara geçerken, Fatih Sondaj Gemisi verdiği kıra bir aranın ardından 31 Ekim itibarıyla Zonguldak açıklarında Türkali-1 kuyusunda çalışmalara başladı. Şu an itibarıyla 2 bin 600 metreye kadar inmiş durumda. Fatih 7/24 sondajına devam ediyor. Fatih sondaj gemisi, gaz keşfedilen tespit kuyularını açarken Kanuni sondaj gemisi de kuyu testlerini yapacak ve saha geliştirmek için gerekli verilerin elde edilmesini sağlayacak. Fatih sondaj ve Kanuni Sondaj gemileri tarafından Zonguldak açıklarında toplam 40 üretim kuyusu açılacak.

Yani uzun yıllar Fatih ve Kanuni sondaj gemilerini Zonguldak’ta, Filyos limanında misafir edeceğiz.

Filyos Liman projesi ve Filyos limanı önemi kat ve kat daha da artmış durumda.

Özetle Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in “Zonguldak’ın geleceği çok parlak. Zonguldak çok gelişecek ve kalkınacak” sözleri öylesine söylenmiş cümleler değil elbette.

Çok kısa bir süre içinde Zonguldak’ta muhteşem gelişmeler olacak.

Ve bunu herkes görecek.

Enerjini başkenti olarak Zonguldak bir kez daha Türkiye’nin enerji ihtiyacını taşkömürü ve doğalgaz ile karşılamaya devam edecek.Zonguldak eski günlerinde geri dönecek inşallah.

**

KİLİMİN YILDIZLARI BİRER BİRER KAYIYOR..

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Fevzi ve Şenol Bekar kardeşler, Atilla Soysal, Hüsnü Küçükali, Serdar Taşdelen, Recep Ünal ve Meftun Uzun gibi tanınmış ve sevilen isimleri kaybettikten sonra bir acı haber daha aldık.

Zonguldakspor, Kilimlispor ve Karadonpor’da büyük emekleri geçen, sporun gelişmesine ve siyasetteki mücadele'deki kimliği ile tanıdığımız sevdiğimiz Özer Hazır, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Özer Hazır'ın cenazesi Antalya Döşemealtı ilçesinde defnedildi.

Merhuma rahmet diliyorum.

**

TAZİYE

Covit-19 tedavisi görmekte olan ve sağlık durumunun ağırlaşması sonrası yoğun bakıma alınan Ahmet Kekeç hayatını kaybetti. 

Geçtiğimiz günlerde oğlu Mehmet Hasan Kekeç, babası Ahmet Kekeç'in koronavirüse yakalandığını duyurmuştu.

Yazılarını beğeniyle okuduğum ve TV’lerdeki analizlerini de dikkatle takip ettiğim Gazeteci Ahmet Kekeç’in ani vefatı nedeniyle gerçekten özgünüm.

Allah rahmet eylesin.