Periodontoloji Nedir? TDK Sözlük Anlamına Göre Periodontoloji Ne Demek?

Periodontoloji kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir. Günümüzde çok az insan Periodontoloji kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir. İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Periodontoloji Ne Demek?

Periodontoloji, dişleri çevreleyen dokular diğer adıyla diş etlerinde ve diş köklerini saran kemiklerde meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisi ile birebir ilgilenen ana bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. Bu alanda doktora eğitimi tamamlamış ve uzmanlığını almış kişilere ise periodontist adı verilir.

Diğer yandan periodontoloji, diş eti hastalıkları ve bunların tedavisi olarak karşımıza çıkar. Diş etinde meydana gelen tüm hastalıkların tedavisi ile periodontoloji ana bilim dalı ilgilenir.

Periodontoloji; dişleri çevreleyen dokularında, diğer adıyla ise diş etlerinde ve dişleri saran kemiklerde meydana gelen hastalıklarla ilgilenen ana bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. Bu alanda uzmanlığını almış kişilere ise periodontist adı verilir. Diş etinde meydana gelen tüm rahatsızlıklar bu bölümde incelenir.

TDK’ya Göre Periodontoloji;

TDK sözlüğünde Periodontoloji kelimesine ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Editör: Mert Toruk