Gece yarısı Twitter hesabından tam 53 tweet atarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na kazan kaldıran Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk "Benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak" dedi.
Tabi ki buna cevap gecikmedi ve parti sözcüsü de partinin karar organı biziz diye açıklama yaparak, kongreye gitmek gibi bir niyetlerin olmadığın söyledi
Yani Temel Karamolaoğlu’da Oğuzhan Asiltürk’e rest çekmiş oldu.

Tabi ki çatıda yaşanan bu restleşme elbette tabana da ve teşkilatlara da yansımış durumda.
Şimdi Saadet Partisi tabanının ve teşkilatlarının kafası karışık
Oğuzhan Asiltürk’mü yoksa Temel Karamollaoğlu mu
Saadet Partisi’nde yaşanan bir iç savaş, iç çekişme, parti iççindeki iktidar savaşı bakalım partiyi hangi evrelere getirecek
Böyle giderse Saadet Partisi bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kalırsa hiç şaşırmayın

Yaşanan bu gelişme elbet Zonguldak’ta da çok yakından izleniyor
Sadık Kar, Mustafa Çapkın, Mustafa Tilki, Musa Yüce vs.. gibi ismi Saadet partisiyle özdeşleşen bir çok isim bilindiği gibi il kongresinde yönetim dışı kalmışlardı.
Ve şimdi bu isimler Milli Görüş teşkilatının bünyesinde yer alan başka bir kuruluşta, Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nde görev yapıyorlar.

**
METİN TURANLI’NIN HAKLI GURURU

Siberay, toplumun geneline yayılan bir farkındalık projesidir. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesindeki Siberay, toplumun geneline yayılan bir farkındalık projesi olarak hizmet etmektedir.
1 Nisan 2021 tarihinde başlayan proje kapsamında 23 Nisan’da Türkiye genelinde öğrenciler arasında resim yarışması düzenlendi.
Ve bu yarışmalarda Türkiye genelinden toplam 120 eser dereceye girmeye hak kazandı.
Ve bu dereceye giren 120 eserden 27’si Zonguldak’tan. Zonguldak yüzde 22 başarı oranıyla Siberay’da birinci oldu. Zonguldak’tan dereceye girin 27 öğrenci için Polisevi’nde düzenlene törende Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın haklı gururu ve mutluluğu konuşmasına yansıdı. Turanlı, “Z harfi alfabenin sonunda olmasına rağmen listede %22'lik başarısıyla birincilik kazanmış ödül kazanmış bir ilin emniyet müdürü olarak beni çok mutlu ettiniz Allah da sizleri mutlu etsin teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
Türkiye birincisi olmuş bir ilin Emniyet Müdürü olarak yaşadığı bu gurur inanın sadece onu değil hepimizi mutlu etti.

**
EĞİTİMDE MERKEZ GERİDE KALDI

Zonguldak’ta eğitimin başarısı artarak devam ediyor
Zonguldak genelinde eğitimin kalitesi artmasına artıyor ama ilçeler bazında bazın da kimi ilçeler önde kimileri geride.
Vali Mustafa Tutulmaz dün (Salı) günü Siberay konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler için düzenlene ödül töreninde eğitime ilişkin çarpıcı analizler yaptı.
Zonguldak’taki eğitimin genel durumu ile ilçeler bazında ki kıyaslamasını yaptı.
Vali tutulmaz merkezin ilçelerde göre eğitimde ki başarısın çok az olduğunun dikkatlerden kaçmadığını belirterek merkez deki eğitim kadrosunun biraz daha özverili olması gerektiğini ifade etti. Bence bu sözler merkez ilçede ki okullarda görev yapan eğitim kadrosu için uyarıcı olmalı. Türkiye çapında düzenlene şiirdi edebiyattı, resimdi, vs. gibi yarışmalarda Zonguldak’tan derece yapan öğrencilerin büyük bir kısmı hep ilçelerden. İlçelerde ki eğitim kadrosu Türkiye çapında düzenlene yardımlaşma öğrencileri yönlendirerek katılmalarını sağlıyor. Zonguldak’ın ismi de dereceye giren öğrencilerimizle birlikte anılıyor. Ben öncelikle dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Öğretmenlerini kutluyorum, okul müdürlerini kutluyorum. Merkezdeki eğitim.

**

GÜNÜN SÖZÜ: Siber suçlara yem olmayın. (Vali-Mustafa Tutulmaz)