Samanyolu Nedir? TDK Sözlük Anlamına Göre Samanyolu Ne Demek?

Samanyolu   kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Samanyolu kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Samanyolu Ne Demek?

Berrak gecelerde gökyüzünde boydan boya görülen uzun yıldız kümesidir. Güneş Sistemi de bu yıldız kümesinin içinde bulunur. Evrende bizim samanyolumuz dışında deha birçokları vardır. Samanyolunun biçimi basık bir helezondur. Orta kesimlerindeki yıldız yoğunluğu dış kesimlerden daha çoktur.

Samanyolu Galaksisi, evrende bulunan milyarlarca galaksiden sadece bir tanesidir. Ancak, bu galaksi bizim evimiz ve içinde bulunduğumuz birçok benzersiz ve ilginç özellik barındırıyor. Galaksi, çıplak gözle bile görebileceğimiz parlak yıldızlar, bulutsular ve diğer gökcisimleriyle dolu. Aynı zamanda, gezegenimizdeki yaşam için de hayati öneme sahip olan birçok elementin kaynağıdır.

Samanyolu Galaksisi, Dünya'mızın da dahil olduğu bir grup yıldızın bulunduğu devasa bir gök ada sistemidir. Yaklaşık olarak 100 ila400 milyar arasında yıldız içeren Samanyolu, gözlemlenen evrenin en büyük gökadalarından biridir.

TDK’ya Göre Samanyolu;

isim, özel, gök bilimi, (sama'nyolu) Açık gecelerde gökyüzünde boydan boya görülen uzun, bol yıldızlı, ışıklı şerit, Gökyolu, Hacılaryolu, Hacıyolu, Kehkeşan, Samanuğrusu.

Editör: Mert Toruk