Bu ülkede nedense krizler bir türlü bitmiyor
Enflasyon derken
Hayat pahalılığı derken
Ulusal market zincirlerinin hiçbir haklı gerekçeleri yokken yaptıkları ürünlere yaptıkları fahiş fiyat artışları derken,
Sıfır araç fiyatlarına yapılan ÖTV indirimine rağmen firmaların sıfır araç fiyatlarına yaptıkları zamlarla ÖTV indirimini boşa çıkarmaları derken.
Şimdide ilaç krizi ile karşı karşıyayız.

Kış aylarını yaşadığımız bu günlerde yoğun salgın hastalıklar nedeniyle artan hasta sayıları nedeniyle eczanelerde ilaç yokları bu dönemde hasta sağlığını tehdit edercesine artmış durumda.
Eczanelerde ki stokların eridi ve artık ilaç depolarından ihtiyacı karşılayabilecek sayıda ilacı temin edilemez duruma gelindi
Zonguldak Eczacılar Odası Başkanı Ayşegül Kara,  İlaç yoklanın hasta sağlığını tehdit eder hale geldiği uyarısında bulunarak, “Hastalar mağdur, eczacılar mağdur.
Pek çok ilaç grubu eczanelerimizde yok. Nöbetçi eczanelerimizde reçete karşılamakta büyük sorunlar yaşıyoruz. Hasta sağlığına hizmet için tutulan nöbetlerde hasta mağduriyetine şahit olmak bizleri derinden üzüyor” dedi.

Bugünlerde gribal enfeksiyonlar o kadar arttı ki
Çevremizdeki herkes hasta
Bende daha bir kaç gün önce acilde serum yedim

Şu da bir gerçek ki
İlaç yoklarının sebebi eczaneler değil
Bu işin çözüm noktası ise Sağlık Bakanlığı.
Halk sağlığı için Sağlık Bakanlığı’nı bir an önce sorunu çözmesi gerekiyor.
Bu kadar kriz arasında birde ilaç krizi vatandaşı iyice zora sokacaktır.
Pandemi ile birlikte halk sağlığının ne kadar önemli olduğunun önemli anlaşılırken, Korona’dan sonra şimdi de grip salgını halk sağlığımızı tehdit eder hale geldi.
Halk sağlığı açısından bu çok önemli sorunun çözümü aciliyet taşımamaktadır.

**
TAZİYE

Yol İş Sendikası eski Şube Başkanı Ömer Hakkı Kargidan’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Merhum Hakkı Kargidan Kilimli İlçesi Damarlı Mahallesi Camiinde kılınan cenaze namazına müteakip aile kabristanlığında dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.
Mekanı cennet olsun
Kendisine rahmet diliyorum
Ailesine ve sevenlerine geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.

**
İYİKİ VARSIN KADES..

Son yıllarda artan kadına şiddet vakaları sebebiyle İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen KADES uygulaması bir çok kadının hayatını kurtardı ve kurtarmaya da devam ediyor.
Telefonlara indirilen KADES uygulaması ile birlikte şiddet gören kadınlar uygulamayı hayata geçirdikleri an en kısa sürede emniyet ekipleri dakikalar içinde hatta ve hatta saniyeler içinde  mağdur kadına ulaşıyorlar.
Bunun en son örneğini Zonguldak’ta yaşadık. 20 saniyede şiddet ören kadına Zonguldak polisi ulaşması memnuniyet vericiydi.
Hem Türk polis teşktilatımızı hem de Türk Jandarma teşkilatımızı kutluyorum.
Çünkü polis sorumluluk sahasında olan ve jandarma sorumluluk sahasına olan bölgelerde her iki teşkilatımızda en hızlı şekilde şiddet gören mağdur olan kadına ulaşıyorlar.

**
GÜNÜN SÖZÜ: Kuruşu kuruşuna saydım beş para etmiyorsun