ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

TEKNOPARK AÇILDI

SANAYİ-TEKNOLOJİ BULUŞACAK

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve teknolojiyi geliştirmek amacıyla üzülmez bölgesinde hayata geçirilen Teknopark'ın açılışı yapıldı.

Üzülmez bölgesinde hayata geçirilen Teknopark'ın açılış törenine Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı yüzbaşı Ayhan Kafalı,Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı ve Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir,İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, akademisyenler, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

GENEL MÜDÜR SEFERCİK:"TEKNOLOJİ ÜRETECEĞİZ"

Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Sefercik, “Zonguldak tekno park serüveni yaklaşık 2 buçuk yıl evvel başladı.Teknopark ülke genelinde 81 adet bulunmakta ve 59’uncusu faal olarak görevine başlamış durumda.Misyonumuz milli değer üretmek ve teknoloji üretmek "dedi.

ÇUFALI:"13 BAŞVURUDAN 3'Ü KABUL EDİLDİ"

BEÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Çufalı, Teknoparkın Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi. Çufalı konuşmasında “teknopark ülkemiz için ülkemizin katma değerinin artrılması için önemli araçlardan.teknoparkımıza 13 başvurumuz var bunlardan 3’ü kabul edildi. "dedi.

VALİ BEKTAŞ:"TEKNOPARK HAYIRLI OLSUN"

Vali Erdoğan Bektaş'ta, “teknoparkın en önemli varlığı başında genel müdürümüzün olması hocamıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Teknopark’ın ülkemize, bölgemize, Zonguldakımıza hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

(İHA)


Editör: Haber Merkezi