Halil Posbıyık düşmanlığı Ereğli'de bazı kesimlere 'Olmayacak duaya AMİN dedirtiyor'.
Posbıyık'la uzlaşamayanlar, yönlendiremeyenler, kavga edenler hemen Posıyık karşısında aday bulma heyecanına kapılıyor.
İyi de Posbıyık ismini Ereğli'linin kalbinden nasıl sileceksiniz.

Ereğli'yi dünyaya tanıtan bir belediye başkanı olan,
Ak Parti'nin yaptırdığı bütün anketlerden bile birinci çıkan Posbıyık'ın karşısına aday çıkarmaya çalışılan 
Emrah Karaarslan'ı bir araştıralım dedik.

Posbıyık sayesinde 2019 yerel seçimlerinde Ereğli Belediye Meclisine girmiş.
Daha önce CHP ile uzaktan yakından alakası yok. 
Karaarslan ailesinden Burak Karaarslan CHP İlçe yönetici olduğu için ve yasal süre içinde Belediye Meclis Üyeliği için istifa etmeyince,
genç bir isim olarak Karaarslan ailesinden Emrah Karaarslan alınıyor meclise.

Babası Eyüp Karaarslan Ereğli'de müteahhit.
Kepez Mahallesi'nin yerlilerinden.
Geçen dönem AK Parti Belediye Meclis Üyesi.
Daha öncesinde Genç Parti İlçe başkan yardımcısı görevinde bulunmuş.

Emrah Karaarslan 2 yıllık İnşaat Teknikerliği mezunu. Aile şirketinde babasıyla birlikte müteahhitik yapıyor.
Kepez'de 3 yıl önce taahhüt edip de teslim edemedikleri 80 dairelik inşaat herkesin dilinde.
Ereğli'de vatandaşlar tarafından; Daire sahiplerinden toplanan paralarla Alaplı Organize Sanayi Bölgesi'nde tel fabrikası kurduğu, 
ancak yapamadığı 80 daireyi tamamlayabilmek için bu fabrikayı 22 Milyona sattığı, 
yarısını peşin aldığı ve yarısını taksitle anlaştığını konuşuluyor . 
Vatandaşların anlattıklarına göre; fabrikanın satış bedeli olarak aldığı ödeme, 80 daireyi yapmak için 
gereken paranın % 10'unu ancak karşılıyor. 

Emrah Karaarslan bu daireleri nasıl teslim edecek?
Belediye Başkanlığını kurtuluş olarak mı görüyor?

CHP'den Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı olan Emrah Karaarslan kendisini genç aday olarak öne çıkarmaya çalışıyor da,
Ereğli gibi metropol bir kente belediye başkanı olmak için genç olmak bir vasıf mıdır?

Aslolan tecrübeyi nasıl edinecek.
Daha siyasete girer girmez kendisinin siyasete girmesini sağlayan Halil Posbıyık'ın karşısında CHP'li üye olarak mecliste muhalefet eden, 
aday adayı olarak çıkan Karaarslan, siyaseti sanırım yanlış okumuş.
Partisiz 20 bin oya sahip, yaptığı festivallerde AK Partili isimlerin çocuklarının dahi sahnenin en önünden konser izlediği bir Belediye
Başkanının karşısına sadece gençlik vurgusu ile çıkmak, olsa olsa siyasi cahilliktir. 


AK Parti'nin bile karşısına aday bulamadığı Halil Posbıyık CHP'den aday olmasın diye uğraşanlar, 
Posbıyık, İYİ Parti'den veya bağımsız aday olursa CHP'nin Ereğli'de kaçıncı parti konumuna düşeceğini de hesaplamış mı?
Posbıyık'ı istemeyen Milletvekili ve CHP İlçe Başkanı siyasi kariyerlerine büyük bir başarısızlık mı eklemek istiyorlar?

 
TEKZİP METNİ

Sayın Umut ŞEKERÇİ,
 
Müvekkilim EMRAH KARAARSLAN ile ilgili 10.12.2023 tarihinde yazmış olduğunuz köşe yazısında haksız ithamlar içeren yazınıza ilişkin aşağıdaki tekzip metnini gönderiyoruz.
Bir gazeteci olarak , müvekkilimin cevap hakkı kapsamındaki bu tekzip metnini yayınlamanızı rica ediyoruz.

Öncelikli olarak müvekkilim yasal ve demokratik  hakkı olan BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI için yola çıkmıştır.
Uzun yıllardır siyaset yaptığı CHP ‘nin Belediye Meclis üyeliğinden sonra edindiği tecrübeleri ile birlikte CHP’nin 2024 yerel seçimlerinde başarılı olması ve şehrine en faydalı hizmeti verebilme arzusu ile hareket etmektedir.
 
CHP  2024 yerel seçimleri öncesinde yeni yüzlere ve gençlere verdiği önem nedeni ile Kdz Ereğli’de müvekkilim gibi genç isimlerin aday olmalarını istemiş ve müvekkilimde partisinin başarılı olması için meşakkatli bu sürece girişmiştir.
CHP , mevcut belediye başkanı olan Sayın Halil POSBIYIK’ın son döneminde başarılı olup, olmadığı, kamuoyunda kendisine desteğin sürüp sürmediği hususlarında profesyonel çalışması sonucunda , mevcut başkan ile yola devam edip,etmeyeceğine karar verecektir. Bu hususda müvekkilimin bir iradesi veyahut yaptırımı olamaz.Bu tamamen CHP genel merkezinin takdiridir.
Müvekkilim , Kdz Ereğli’nin sadece Halil POSBIYIK’dan ibaret olmadığını , bu şehre kendisinin de çok şeyler katabileceğini göstermek ve partisine yeni bir isim, yeni bir yüz ve yeni heyecanlar ile yeni seçim başarıları getirmek için takdir edilecek cesaretle yola çıkmıştır.
 
Babasının  eskiden hangi partide olduğu müvekkilimin iradesinde değildir. Siyasi görüşler şahısların kendilerini bağlarlar. Müvekkilimin sosyal demokrat dünya görüşü ve Cumhuriyet Halk Partililiği tartışmaya açık bile değildir. CHP’nin her kademesinde başarılı bir şekilde hizmet etmiştir.

MÜVEKKİLMİN İNSANLARI MAĞDUR ETTİĞİ İDDİASI ise tamamen gerçek dışıdır.
Müvekkilimin aile şirketi tarafından KDZ EREĞLİ’de yüzlerce daire yapılıp, sahiplerine teslim edilmiştir.
Bilindiği üzere inşaat işi bir projedir. Önce arazi bulursunuz, satın alırsınız veyahut kat karşılığı anlaşırsınız.Sonrasında bu arazide en uygun bina ve daire nasıl oluştururulur, bunun hesaplamasını yaparsınız.
Müvekkilimin aile şirketi ağırlıklı olarak Kepez bölgesinde inşaat yaptığı için, anlaşılan veyahut satın alınan arazilerin imarlandırılması ve parselasyon yapılarak bu arazilerin imar parseline dönüşmesi gerekmektedir.
Müvekkilimin aile şirketinin Kepez bölgesinde iki adet projesi mevcut olup, bu projelerden birine 1 yıl önce başlanılmış ve kaba inşaatı bitme aşamasına gelmiştir.Diğer proje ise arsa sahiplerinin kendi aileleri arasında bulunan muris muvazaası davası nedeni ile mahkeme kararı gereği başlanılamamış olup, bu inşaatın başlanmaması müvekkilimden değil, arsa sahiplerinden kaynaklıdır.
Müvekkilimin inşaatı başlamış olan projesinden ön satış ile satılan dairelerin alıcıları ile hiçbir problemi yoktur. İnşaatı başlamamış olan proje ise ön satışa açılmamıştır.
Müvekkilim ön satışdan daire sattığı Y.K. isimli kişi ( muhtemelen sizin bilgi kaynağınız ) peşinat ve çek ödemeleri yapmaması nedeni ile ön satışı iptal edilen ve ödemeleri tüm faizleri ile ödenen kişidir. Bu kişinin asılsız ithamları nedeni ile hakkında KDZ EREĞLİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE yargılanmış ve bu kişi hakaret ve tehdit suçlarından cezalandırılmıştır.
Görüldüğü üzere bahse konu hususda mağdur edilen kimse olmamış,aksine müvekkilim mağdur olmuş, yaptıkları şikayet üzerine haksız ithamlarda bulunan kişi ceza almıştır.
 
Tel fabrikası ise , müvekkilimin bu projelerden çok önce açtığı bir tesis olup, halen çalışmakta ve bölgemizde hem hemşehrilerimize istihdam alanı oluşturmakta hem de bir ihtiyacı gidermektedir.
 
Müvekkilimin ilçesine belediye başkanı olmak istemesinin sebebi, Kdz Ereğli’nin gelişimine katkısını sunmak ve yaşadığı şehri Ülkemizin en modern, en gelişmiş şehri yapma arzusundan kaynaklanmaktadır.
Belediye Başkanı olması halinde ise tüm emek ve mesaisini KDZ EREĞLİ’nin menfaatleri için harcayacaktır.
 
Bu nedenle , cevap hakkı vermeden, ithamlarınızda geçen olaylara ilişkin müvekkilimden bilgi almadan yazmış olduğunuz yazınız muhtemel bilgi kaynağınızın  sizleri yanlış yönlendirmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Olayların gerçeğini sizlere bildirdik.
Müvekkilimin verilemeyecek hiçbir hesabı olmadığı gibi, alnı ak olarak başladığı CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI yarışını, gene alnı ak olarak tamamlayacaktır.
Müvekkilimin KDZ EREĞLİ’ye katacağı çok artı değer vardır.
Öncelikli olarak CHP içindeki aday adaylığı sürecinden başarılı olarak çıkıp, sonrasında Kdz Ereğli halkının desteği ile Belediye Başkanı olması halinde yapacağı hizmetler ile haklılığımızı tüm kamuoyu ile birlikte sizler de göreceksiniz.
İyi bir gazeteci olarak , cevap hakkına saygınızı göstereceğinize inanıyoruz.
Selamlar ve iyi çalışmalar diliyoruz.

​​​​​​EMRAH KARARSLAN VEKİLİ
​​​​​​AV.AHMET KÖSE