Teslimiyet ne iş yaptığını merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Teslimiyet ne demek? Teslimiyet ne iş yapar? Teslimiyet nasıl olunur? TDK sözlük anlamına göre Teslimiyet nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla sizler için derledik.

Teslimiyet Nedir? TDK Sözlük Anlamına Teslimiyet Ne Demek?

Teslimiyet kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Teslimiyet kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Teslimiyet nedir?

Arapça kökenli olan kelimenin anlamı teslim olma, boyun eğme anlamlarına gelir. Tasavvufta ise Tasavvufta teslimiyet, genellikle kişinin kendini adama, güvenme ve yürekten bağlılık esaslarına dayalı bir kavram olarak öne çıkar. Bu kavramın tasavvuftaki önemini anlamak, birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Tasavvufta, teslimiyet yalnızca Allah'a içten bir bağlılıkla ifade edilmelidir. Bu bağlılık, sadece Allah'a güvenmek ve O'na sığınmak şeklinde tezahür etmelidir. Tasavvufi öğretilerin merkezinde yer alan bu kavram, manevi bir yolculukta olanlar için temel bir ilkedir. Bu nedenle, insanların dünya hayatındaki zorlukları aşarken Allah'a tam bir teslimiyetle yaklaşmaları gerektiği vurgulanır.

 

TDK’ya Göre Teslimiyet;

isim, (tesli:miyet), Arapça teslīmiyyet

Teslim olma, kendini verme, boyun eğme:

"Bu iki kadın da tabii bir teslimiyetle öteki canlı mahlukun şahsiyeti karşısında sönmüşlerdi."

            - Halide Edip Adıvar

Editör: Mert Toruk