Son zamanlarda Türkiye Gençlik Birliği ve Öncü Gençlik milli hassasiyetlerimiz doğrultusunhda yapktıkları kampanyşa , etkinlik ve basın açıklamalarıyla kamuoyunda büyük taktir topluyorlar.
Mavi Vatan imza kampanyası, 
HDP kapatılsın imza kampanyası 
bunlara sadece iki örnektir
Ve son olarak ise Zonguldak ve 81 ilden Türkiye Gençlik Birliği ve Öncü Gençlik üyeleri, Malatya Kürecik’te bulunan NATO Radar Üssü’nde toplanarak bugün (Perşembe) eylem yapacaklar, İsrail ve ABD’ye sert tepki gösterecekler.
İsmi her ne kadar NATO Radar üs’sü olsa da daha çok İsrail’i korumak amacıyla görev yapan üs bölgesinde yüzlerce TGB ve Öncü Gençlik Üyeleri mazlumların sesi olacaklar.
Bilindiği gibi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Zonguldak ve Öncü Gençlik Zonguldak heyeti bundan kısa bir süre önce ABD Başkanı Biden’ın Ermeni Soykırımı Yalanına karşı Zonguldak olmak üzere 81 ilde harekete geçerek İncirlik Üssü’nde bir eylem gerçekleştirmişlerdi. 
İsrail siyonizmi ve Amerikan emperyalizmi dur durak bilmeden bugün Filistin’e saldırırken, Filistin için sessiz olunmaz, kınamalar yetmez.
Bu bilinçle İsrail’in Filistin’de tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği zulmü kınamak ve İsrail’in destekçisi olan ABD’ye tepki göstermek amacıyla Malatya- Kürecik Üssü’ne hareket ettiler. Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak İl Başkanı Umut Ergin ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Sergen Çebi ile çok sayıda gençlik kolları üyeleri Malatya-Kürecik’teydiler. TGB ve Öncü Gençlik üyeleri Kürecik’te yaptıkları eylemle birlikte kınamanın da ötesinde İsrail'in siyonist saldırılarına eylemle yanıt verilmesini gerektiğini dile getirdiler.
Haklılarda..
TGB Başkanı Umut Ergin ve Öncü Gençlik İl Başkanı Sergen Çebi, “Filistin bizlerden laf değil eylem bekliyor! Ayağa kalkıyoruz. İsrail siyonizmine ABD emperyalizmine karşı ayağa kalkıyoruz. Filistin’de İsrail işgalini sonlandırmak, Doğu Kudüs merkezli bağımsız Filistin devletini kurmak için; Suriye-Irak sınırımızda terör koridorunu engellemek, kukla Kürdistan planlarını kökten bozguna uğratmak için; Doğu Akdeniz’de İsrail-ABD merkezli Yunanistan ve Avrupa Birliği’nin emperyalist girişimleri engellemek için ayağa kalktık. Filistin’e destek vermek istiyorsak İsrail siyonizmine ve Amerikan emperyalizmine en ağır tokadı atmalıyız. Gözü dönmüş zalimliğe, eli kanlı terör devletlerine kuru açıklamalarla cevap verme dönemi geçti! Onların zorbalığını nasıl bitireceğimizi biliyoruz. Türkiye, düşmana namlularını çevirdikçe kazandı. Yine öyle yapacağız. Malatya Kürecik’te bulunan NATO Radar Üssü, İsrail’i korumak için var! Kürecik radarı NATO Füze Savunma Sisteminin bu bölgedeki en önemli unsuru durumunda. O üssün menzilinde dostlarımız İran ve Rusya var. O üssün hedefinde Türkiye var! Bu saldırganlığa karşı somut eylemlerle yanıt vereceğiz” diyerek duygulara tercüman oldular.

Bu arada TGB’nin kuruluşunu 15.Yıldönümünü de kutluyorum.


**

DİLENCİ ve TURGENYEV
 
Büyük Rus yazarı Turgenyev, soğuk bir akşamüstü evine doğru yola çıkmış. Yolda bir dilenci kendisinden para istemiş. Bütün ceplerini kurcalayan Turgenyev, ne yazık ki hiç para bulamamış. Bunun üzerine kendisine uzatılan soğuk elleri kendi elleriyle ısıtarak:
"Kusura bakma kardeşim sana verecek bir şeyim yok" demiş.
Dilenci; "Verdiniz ya efendim" demiş. 
"Bana kardeşim dediniz."


**
GÜNÜN SÖZÜ: Hayat çok zalim bir öğretmendir. Önce sınav yapar sonra dersi verir.