Şimdi bu da nereden çıktı dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Evet yanlış duymadınız
TOKİ Zonguldak’ta 2 bin 239 konut inşa edecek
Nasıl mı
Anlatayım size

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan dün düzenlediği basın toplantısında Zonguldak için çok müjdeli bir haber verdi.
Başkan Alan, Zonguldak’ta Üzülmez’de tamamlanan birinci etap TOKİ Konutlarına ek olarak, Rat bölgesinde 367 dairelik ikinci etabının ihalesinin tamamlandığını söyledi.
Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Zonguldak Belediye sınırları içerisinde 222 toplu konut yapılacağını söyledi.
Ayrıca sosyal konut projesi kapsamında il geneline ise 1650 toplu konut inşa edilecek.
Yani Zonguldak’a önümüzdeki kısa sürede 1650 + 367 + 222 olmak üzere toplam 2 bin 239 toplu konut inşa edilecek
İkinci etap toplu konut projesi hariç geri kalan 1872 sosyal konut projesinin yüzde 5’i engellilere, yüzde 10’u ise şehit yakınları ve gazilere kontenjan ayrılmış durumda.
Yani Zonguldak genelinde
93 ihtiyaç sahibi engelli,
187 şehit yakını ve gazi
İle  
1582 düşük gelirli kişiler
Uygun taksit ve imkanlarla ev sahibi olacak demektir.

Bundan daha iyi bir müjdemi olur Allah aşkına

**

VARSA DA YOKSA DA DOĞALGAZ, YA TAŞKÖMÜRÜ ?

Bugün ki yazımız TTK, Özel Madencilik Sektörü, EPDK kararı ve Enerji Bakanı ve o kritik soru ekseninde olacak.
İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, dün öyle bir açıklama yaptı ki, 
Erkmen öyle bir noktaya işaret etti ki
Gerçekten de kamuoyunun gözden kaçırdığı bir konuydu.
Zonguldak’ta açıklarında bulunan 540 milyar metre küp doğalgaz rezervi ile birlikte Filyos liman Projesinin önemi kat ve kat artarken, Filyos Limanı Kanuni gibi önem taşınan gemilerin lojistik üssü konumuna geldi. Sadece bu değil elbet, aynı zamanda Doğalgaz bulunan noktadan karaya kadar olan 170 km’lik boru hattını döşeyen gemini de lojistik üssü haline geldi. Filyos limanında şu anda denizden gelecek olan doğalgazın dağıtım hattında ulaştırılması için tesisler ve kara boru hattı bağlantısı da büyük bir hızla devam ediyor.
Doğalgaz sadece ülkemiz için değil dünyamız içinde şu anda çok önemli bir konu ve tüm dünyanın gözü şu anda Filyos’ta, Zonguldak’ta. Ve dolayısıyla 2023 Mart’ında bu doğalgazın kullanılabilmesi için hummalı bir çalışma devam ediyor. 

DEVLET ŞU ANDA TÜM DİKKATİNİ VE ENERJİSİNİ DOĞALGAZ YATIRIMINA YOĞUNLAŞTIRIRKEN TTK ŞÇİ AÇIĞI VE EPDK KARARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Hükümet şu anda tüm dikkatini ve enerjisini Doğalgaz yatırımına yoğunlaştırmış durumda.
Ancak gözden kaçan bir nokta var
Zonguldak bir enerji üssü
Zonguldak doğalgaz yokken Taşkömürüyle ülkemizin ekonomsini sırtlandı, taşıdı.
Ülkemiz ekonomisine katkı verdi.
Türkiye Zonguldak’tan çıkan Taşkömürü ile birlikte ısındı, elektrik enerjisi üretti, ekonomiye can verdi.
Ancak devir gerçekten de artık eskisi gibi değil

VARSA DA YOKSA DA DOĞALGAZ, YA TAŞKÖMÜRÜ..

İşin gerçeği artık Taşkömürü eskisi  gibi gözbebeği değil
Doğalgaz, taşkömürü gerçeği gündemini hep geriye itiyor
Varsa da yoksa da doğalgaz
Ya Taşkömürü
Ya TTK
Ya özel sektör madencilik
Ne olacak diye soran yok

Tamam doğrudur
Doğalgaz çok önemlidir ama doğalgaz çıkacak diye Zonguldak ekonomisin can damarı olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun işçi açığı sorunu devam ediyor, 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) yerli kömür sektörünü olumsuz yönde etkileyen ve ithal kömüre teşvik getiren kararı halen daha düzeltilmedi ve EPDK’nın bu kararı ile birlikte rödevans sektörü darboğaz içine girmiş durumda.

YAVUZ ERKMEN’DEN CAN ALICI BİR SORU..

Bu sorunlar çözülmeden sadece Doğalgazımız var demek doğru değil
İşte tamda burada İŞİ Parti İl Başkanı Yavuz Erken cam alıcı bir soru sordu.

Diyor ki Yavuz Erkmen, Filyos Projesi ve doğalgaz projesi için Enerji Bakanı Filyos’a çok sık geliyor gelmesine ancak nedense Zonguldak Şehir merkezine uğramıyor. Zonguldak şehir merkezini ziyaret etmiyor
Ve bu sebeple de haklı olarak soruyor
Neden Zonguldak şehir merkezini ziyaret etmiyor
Sadece Filyos’u ziyaret ederek, Zonguldak’tan kaçar gibi hemen ayrılmasının Zonguldak’ın kaderine terk edildiği anlamına geldiğini ifade ediyor.
Yavuz Erkmen, açık açık demedi ama Enerji Bakanı Dönmez’in; Türkiye’nin enerji başkenti olan Zonguldak’ta TTK’nın işçi açığı sorununa ve EPDK’nın halen daha devam eden kararı ile ilgili sorularıyla muhattap olmamak için Zonguldak şehir merkezini ziyaret etmediğini ima etti
Kimse kusura bakmasın ama Yavuz Erkmen bu konuda haklı ve konuyu çok iyi yerden yakalamış durumda.

HAMDİ UÇAR’IN CEVABI HERŞEYİ ÖZETLİYOR ASLINDA

Pazartesi günü AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, kanal Z’de katıldığı canlı yayında TTK’ya işçi alımı konusunda, “7-8 bin işçinin çalıştığı kuruma kimse 5 bin işçi almaz” diyerek aslında konuyu özetlemişti. Ancak bu cevap kamuoyunu gözden kaçmış durumda.

2023 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ZONGULDAK’TA BAŞARILI OLMAK İSTİYORSA 

Doğrudur, Yol ve köprü yatırımları iyi gidiyor ancak bunlar tek bayına karın doyurmuyor. AK Parti iktidarı maalesef TTK’ya işçi almayarak kurumun her geçen gün küçülmesine sebep oluyor. Ayrıca Özel Sektör Madencilik sektörünü olumsuz etkileyen EPDK kararı konusunda bir çözüm bulamadığı takdirde Zonguldak’ta kan kaybetmeye devam eder. 
2023 seçimlerinde AK Parti Zonguldak’ta kazanmak istiyorsa, insanların gönlüne girmek istiyorsa öncelikle bu iki sorunu çözmesi gerekiyor.
Benden söylemesi

**
GÜNÜN SÖZÜ: Kuruşu kuruşuna saydım beş para etmiyorsun..