AVRUPA bile gördü de EPDK neden görmüyor..

Bizim şu meşhur Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yerli kömürün önün taş koyarken,

Yerli kömür kullanan termik santrallere ceza kesmeye devam ede dursun,

Avrupalılar geleceğin kömürde olduğunu anladılar bile.

Rusya’nın doğalgaz akışını kısması sonrasında Avrupa tutuştu.

Tasarruf tedbirleri alıyorlar.

Sıcak suyu yasakladılar.

Kamu binaları gece aydınlatmalarını kapattılar.

Klimalı ortamlarda kapıların açık tutulmasını yasakladılar.

Vs. çeşitli önlemler aldılar.

Sırf dışarıdan gelen doğalgaz yetsin, kışta insanlar soğukta donmasın, üşümesin diye

Yıllardır üretimden vazgeçtikleri kömürden medet umar hale geldiler.

Son olarak AB ülkesi olan Polonya’nın İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, enerji krizine ilişkin olarak, "AB'de kömür kullanımını engelleyen düzenlemeler en azından bir süreliğine derhal askıya alınmalı. " dedi.

Yani Avrupa ülkesi: Kömüre dönelim! çağrısı yapıyor

Ancak gel gelelim bizim EPDK neyin kafasını yaşıyor anlayabilmiş değiliz

İşsiz kalacak olan yüzlerce maden işçisinin, ailelerinin, yakınlarının ahını alacaklar haberleri yok

Rödövans şirketleri ülke ekonomisine katma değer sağlamaktan, üretim yapmaktan başka, binlerce kişiye istihdam sağlamaktan başka ne yaptı ki..

EPDK’ya yazıklar olsun

EPDK’yı yönetenlere yazıklar olsun

**

TAM 23 YIL OLDU

Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Şemsi Denizer, ölümünün 23'üncü Yıldönümünde mezarı başında anılacak. Merhum Şemsi Denizer için Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu Köyü’nde bulunan kabri başında düzenlenecek anma törenine Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı genel merkez ve şubelerinin başkanları ve yöneticileri, maden işçileri, emekli madenciler ile Denizer’in dost ve akrabaları katılacak.

Merhum Şemsi Denizer; 1980 Askeri Darbesiyle büyük hak kayıplarına uğrayan işçilerin ve emekçilerin haklarını yeniden kazanma mücadelesinin önderi oldu.

Şemsi Denizer’in mücadele anlayış tüm emek sınıfına örnek oldu

Şemsi Denizer sadece ülkemizde değil, tüm dünyada sendikal mücadelede saygıyla anılmaya devam ediyor.

Başta Şemsi Denizer olmak üzere, dönemin genel merkez ve şubeler yöneticilerinin önderliğinde, maden işçileri, MTA işçileri ve bölge halkıyla birlikte; ülkemizde ve dünyada, sendikaların hak ve demokrasi mücadelesi tarihinde yer alan 1990 Madenci Grevi, 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşü ve 1994 kitlesel eylemleri büyük bir disiplin ve kararlılıkla başarıya ulaştırıldı.

1990’lı yıllarda Emek Platformu’nda Türk-İş adına aktif olarak görev alan Şemsi Denizer, Zonguldak maden işçilerinin ve bölge halkının hak ve demokrasi mücadelesindeki deneyimlerini ülke geneline taşıdı.

İşçilerin, emekçilerin haklarını, ülkemizin zenginliklerini koruma ve geliştirme mücadelesinin en zorlu döneminden birinde hayatını kaybeden Şemsi Denizer sadece Zonguldak’ın değil, tüm emekçilerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor.

Merhum Şemsi Denizer, bölgemizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde işçi kesiminin yolunu aydınlatıyor.

6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hunharca katledilen işçi lideri merhum Şemsi Denizer'i ölümünün 23'üncü yılında sevgi, saygı, şükranla ve rahmetle anıyorum

Ruhu şad, mekanı Cennet olsun.

**

Annem için AB Rh (+) kana ihtiyaç var

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan Annem için AB Rh (+) kana ihtiyacımız vardır. Kan gurubu tutan ve sağlığı yerinde olup da kan vermek isteyenler (Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan Nurten Demir) mutlaka not ettirmeleri gerekiyor.