İYİ Parti eski Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, ilde kongre yapılması amacıyla başlattıkları hukuk süreci sonrasında kongre kararını alındığını ifade etti.
Kongre yapılması için 4 tane duruşmaya çıktıklarını ve demokrasi gereği kongre yapılmasını istiyoruz dediklerini belirten Serhat Yıldırım. Bu mücadelemiz sonucunda genel merkezimiz tarafından Zonguldak ilimizin kongre tarihleri açıklandı” ifadesini kulandı. 
İYİ Parti’den yapılan kongre açıklaması sonrasında yazılı açıklama yapan İyi Parti Eski Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, şunları söyledi.

MÜCADELEMİZ BOŞUNA DEĞİLDİR. PARTİMİZİ YIPRATMAK İÇİN DEĞİLDİR PARTİMİZİN DEMOKRASİYE KAVUŞMASI İÇİNDİR
İYİ Parti Zonguldak il başkanlığımızın yaklaşık 15 aydır demokrasi kuramına uymayacak bir şekilde atama yönetimlerle yönetilmesi ve partimizi kuran bizler partimizin kuruluş amaçları ve tüm iç yönetmelik ve politikalarından uzaklaştığı gerekçesiyle bir hukuk mücadelesi başlatmıştık. Amacımız partimizde kongre yapılması ve delegelerinin iradesiyle seçilecek yönetimlerin partimizi yönetmesiydi. 
Bu istekle 4 tane duruşmaya çıktık ve demokrasi gereği kongre yapılmasını istiyoruz dedik. Bu mücadelemiz sonucunda genel merkezimiz tarafından Zonguldak ilimizin kongre tarihleri açıklandı. Bu durum bizim için önemlidir çünkü şuan partimizde Türkiye de diğer illerin kongre tarihleri açıklanmamıştır. Sadece Zonguldak ve Gaziantep illerinin kongre tarihleri açıklanmıştır. Bizim amacımız kongrenin yapılıp demokratik bir şekilde partimizin yönetilmesini sağlamaktır. Kongrenin tarihinin açıklanmasından dolayı da mahkeme davayı düşürmüş kongrenin herhangi bir sebeple resmiyette yapılmaması durumda da kayyım atama talebinin geçerli olacağını bildirmiştir. Bazı açıklamalarda olduğu gibi mücadelemiz boşuna değildir. partimizi yıpratmak için değildir partimizin demokrasiye kavuşması içindir ve sadece kongre tarihleri açıklanan 2 ilden biri olarak amacımıza da ulaşmış bulunuyoruz. Talihsiz açıklamalarda bulunan ve amacımızı küçümseyen kişiler ilk duruşma dan sonra da mahkemenin reddedildiği ve Ankara'da devam edeceği şeklinde de gerçekle ilgisi olamayan açıklamalar yapmışlardır fakat açıklamalardan sonrada mahkemenin bitmediği görülmüş ve   2 mahkeme de Zonguldak ta yapılmıştır aynı zamanda şahsımın ihraç edildiği yönünde de açıklamalar yapılmış fakat merkez ilçemizin delege seçimleri olması nedeniyle kapısında asılı olan üye listesinde hala ismim mevcut bulunmaktadır.  Haklı nedenlerle açmış olduğumuz bu davada bizi haksız göstermek için algı yaratmak amacıyla yapılacak olan açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz. Amacımız kongrelerimizin biran önce yapılıp partimizin demokratik bir şekilde ve tüm usul ve esaslarımıza uygun şekilde yönetilmesini sağlamaktı ve bunu da başardık gururluyuz. Tüm üyelerimize duyurulur. Saygılarımı sunarım. Türkiye İYİ Olacak.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi