Yiyin efendiler… Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin…
ALİ ERBAŞ
Diyanet 6 bakanlığı da geride bırakarak 2024 yılı bütçesini açıklamıştı biliyorsunuz…
91.824.805.00 TL.
Eski parayla 9.182.480.500.000.000 YTL.
 
Sahi? Bu rakamlarla neler yapılır? Gerçekten merak ediyorum. Arapça kursuna yazılabilir, araba yenilenebilir, avuç içlerine yazılan duaların okunaklı olunabilmesi için iyi bir dolma kalem alınabilir, cemaatlere araba ve nakit gönderilebilir… Yapılır da yapılır…
Neyse…
Ali Erbaş’ın kullanılamaz hale geldi dediği Mercedes’ten bahsedelim. Ne oldu da kullanılamaz hale geldi? Rapor tutuldu mu acaba? Herhangi bi kazaya mı karıştı? Yoksa toto ısıtmaları mı bozuldu? Hadi onu eleyelim, Audi8 kiralamak nedir? Babanızın parası mı bu! Zaten alıyorsunuz 65 bin 878TL maaş, yok mu sizin şahsi aracınız! Binip de işe gitseniz! Bu yılda alacaksınız 1 milyon 548 bin 430 TL ikramiye! Ne yapıyorsunuz bu kadar parayı! Ben halkım, ben sorar ve sorgularım !!! Gavur diye nitelendirdiğiniz ve dinlerini doğru bulmadığınız gayri Müslüm vatandaşlarının lideri Papa’nın bindiği aracı düşününce (Reno), siz en doğru insanlar olarak en iyisine binmelisiniz demi? Pardon ya!!!
Ayrıca sayın Erbaş?
-Köyünüzde aç insan kalmadı mı? Ailenizde, akrabalarınızda düşkün kalmadı mı? Her ihtiyacı olana destek mi atıyorsunuz? Yalnız kendi gelirinizden lütfen! Çok merak ediyorum!!! Aslında sizin nezdinizde tüm din alimlerine, hocalara sorularım! Cemaat liderlerine! Bir vatandaş olarak… Bu rakamları alıp da utanmadan şükür mü edin diyorsunuz!
 
Etmiyoruz efendi! Etmiyoruz! Artık etmiyorlar!
Bu ekonomik krizde siz başta olmak üzere! Her bakanlığın kendi aracına binmesi gerekmez mi? ! Son model araç tutkunuz bir hırka bir lokma dan mı evrildi? Yada devletin malı deniz yemeyen keriz iğrenç deyiminden yola çıkarak keriz olmak mı istemiyorsunuz anlamıyorum!
 
Ya birde ne diyeceğim;…
Onlarca cemaat varken neden sizlere üye olanlardan vergi almıyorsunuz? Avrupa modeli gibi. Alacağınız inanç vergileriyle eksiklerinizi, ihtiyaçlarınızı karşılasanız güzel olmaz mı?
Cemaate üye olanlara düzenli olarak para ödemektense, üye olanlar cemaate para ödese mesela? Zaten cemaat olarak bile birbirinizden haz etmiyorsunuz.
Diyanet adı altında bir aradasınız, sebebi hanginize daha çok ödenek gönderildiğiyle alakalı olabilir, en doğru dini anlatan benim cemaatim diye düşündüğünüzden hırsa ve kibire de yenik düşebilirsiniz bilemem…
 
Son olarak gündeme dair…
Yok elinizde cihaz varmış dua yazılı değilmiş, yok Arapça biliyormuşsunuz da başka sebeplerden ötürü çevirmen kullanmışsınız (diplomatik hassasiyet gerektiren özel olay imiş, insan merak etmiyor değil), yok araba kullanılamaz halde ondan araba değişmiş miş miş!
 
Utanmıyorsunuz da! Sizlere baktıkça Müslümanlıktan soğuyoruz, evet sizin lafınızla devam ediyor ve soruyorum; bizler soğuduk sizler ise vebalini taşıyamadığınızdan mı Audi’ye binmeye karar verdiniz? Merak içerisindeyiz…
 
Haram zıkkım olsun! Yine zenginin parası züğürdün çenesini yordu! Yorduğu yetmediği gibi , parmaklarını da yordu iyi mi!
Son olarak Erbaş bizlere bakan İslama heves etmeli derken sanırım son model arabaları kast etmiş islam adı altında…  (:
Afiyet olsun.