Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti  ‘Editör Masasına  konuk oldu, önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar konuşmasında kongre sonrasında oluşan yeni yönetimi kutladığını ifade etti.
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, basın camiasında çok ahlaksızca yazılar yazıldığını söyleyerek bunlar hakkında kınama yapılması gerektiğini ve basın camiasının bunları kendi içinde kabul etmemesi gerektiğini vurguladı.
‘2022 yılında inşallah projelerimizin gittiğini göreceğiz’

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, 2022 yılında yapımı devam eden projelerin tamamlanacağını söyleyerek, “ İlimizde siyasi  basın camiası iş camiası huzur içerisinde hem fikir olmasını temenni ederiz. İlimizde Merkezi ve yerel hükümetin yatırımlari devam ediyor. Zaman zaman ufak tefek eksikler olabilir ama diğer illere bakarsanız bir takım yatırımlarda durağın dönemine  girdiğini görüyorsunuz. Şehrimize bakarsanız hem altyapı hemde yol yapımına  devam ediliyor.  İnşallah 2022 yılında inşallah projelerin bittiğini göreceğiz. Eksiklerimiz vardır. Hatalarımız vardır. Bunları bu tip ortamlarda değerlendirebilirsek güzel olur. Her zaman sükunet içerisinde yönetenler başarılı olmuştur.Zonguldakımıza yakışır bir basın camiası olması için çalışacaksınız”dedi.

‘Basın camiasının kendi içerisinde kutuplaşmış’

Basın camiasının kendi içerisinde kutuplaştığını ifade eden Uçar, “Genel kurulumuz da valimizin ve milletvekillerimizin konuşmaları var. Basın camiasına sıkıntılar olduğunu gösteriyor. Uzun zamandır basın camiası kendi içerisinde kutuplaşmış. . Basın camiası objektif ve tarafsız olmalı. Burada yapılan bir sürü çalışma var sürekli olumsuzlukları kaşıyarak topluma mesaj verdiğinizi zannediyorsunuz. Belediye başkanına ve milletvekillerine neden acımasızca eleştiri yapılıyor. Sporun sanatın siyasete alet edilmesini asla istemem. Zonguldak’ta çok kötü bir basın var. Zaman zaman çok ahlaksızca yazılan yazıları görüyoruz. Ben bunları muhattap almıyorum. Benim özel ve ticari yazı yazanlar muhattap almıyorum. Bunları kendi içerisinde kabul etmeyin. Herkes kendisi içerisinde aynaya bakılacak. Sizin camianızda bir kere kınama görmedim. Sizin camianızdan biri varsa birlikte eleştirelim. Benim şahsımla ilgili yapılan haberlere 2 tane mahkemeye verdim”diye konuştu.

Denetlenmesi gerek’

Zonguldak Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, ruhsatsız matbaaların denetlenmesi gerektiğini belirterek, “Ruhsatsız çalışan matbaalar olsun bunlarla ilgili toparlanma gerek. Bir kanaat oluşturulması ve üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir taraftan da ahlaksız şeylerle basınım diyip geçinecek böyle şey yok. Ruhsatsız çalışan batmaları denetlesinler. Herkes ruhsatlı çalışsın”diye konuştu. 

‘Mesleğini adam gibi yapan hocalarımız var ‘

Mesleğini adam gibi yapan hocaların olduğunu ifade eden  Uçar, “Üniversite camiamızın böyle anılmasını asla istemeyiz. Görevini adam gibi hekimlerimiz hocalarımız var. 2 3 tane varsa bunlar mesleği kirletiyor. Şehrimizde en ufak sıkıntı olduğunda hastanemize gidiyoruz. Hastenemizin hukukunu korumalıyız. Bu camiayı kirletmeye çalışan insanları ifşa edin. Kurumu yıpratmadan yapmalıyız. Bu süreç içerisinde ben şunu söyledim buradan Düzce'ye neden hasta gitsin buradan. Üniversiteler farklı statü ile çalışıyor. Toplum bunu bilmiyor. Bıçak parası 80’li yıllardaydı. Bugün günümüzde böyle şeyler konuşmak acı veriyor. İnşallah yeni gelen hocamıza da başarılar diliyoruz”diye konuştu. 

İl Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın sağlığı iyi’

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, “İl başkanımızın hastalığı var. Tedavi görüyor. İyiye doğru gidiyor. 1,5 aylık tedavi süreci var. Sonra tekrar dönecek. Cumhurbaşkanımızın gayet sağlıklı”dedi.

‘Onkolokların çoğu özel hastanelere gidiyor’

Onkolokların çoğunun özel hastanelere transfer olduğunu ifade eden Hamdi Uçar, “Üniversiteler de ki hocalarımızın maddi boyutu ile ilgili özel hastaneler biraz daha fazla rakam vererek transfer ediyorlar. Geçen bir tane arkadaşımız Atatürk’e geldi. Geçen gün sağlık bakanımızın 1 onkoluk’un Zonguldak’a geleceğini söyledi. Onkolokları çoğu özel hastanelere gidiyor. Bu nereye kadar gidecek bir yerde patlayacak.”

Okullar için alınacak temizlik görevlisi alım sayısını  yükseltmeye çalışacağızAK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar okullar için toplamda 171 temizlik görevlisi alım sayısının yetersiz olduğunu bu sayının artırılması için çalışacaklarını ifade etti.
Kilimli sahil yolu Muslu'ya kadar  devam edecek

Milletvekili Hamdi Uçar ayrıca Kilimli sahil yolunun Kilimli'den Muslu'ya kadar ihale edileceği müjdesini verdi.
Kilimli etabının bitirmesinin ardından Muslu'ya kadar olan güzergah için yeni bir ihale yapılacağını belirten Milletvekili Hamdi Uçar ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli Sahil yolunda yaptığı protesto eylemine ise sert tepki gösterdi.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi