Zonguldak için üniversitenin ne kadar önemli olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ilimizin ve bölgemizin gözbebeğidir. Üniversite Zonguldak’ın bir markasıdır. Ve Zonguldak’ımız için bu kadar önemli olan üniversitemiz için kurulan ve en az üniversite kadar önem vermemiz gereken birde Vakfı var. 
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı 
Malum vakfın ismi üniversitenin eski ismini yansıtıyor
Ki Bülent Ecevit Üniversitesi ismi olmadan önce kurulmuştu.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı, üniversiteni gelişmesi için elinden geleni yapıyor. Üniversiteyi katkı vermek adına yöneticileri hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bölümü'nü tercih eden ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl boyunca burs vermeye başladı. Bu takdire şayandır.
Geçtiğimiz yıl Geomatik Bölümü öğretim görevlileri ve m

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin kendi öz değerlerinden biriktirdikleri 72 bin lira parayı 2020-2021 eğitim öğretim yılında itibaren Zonguldak Üniversitesi Geomatik Mühendisliği bölümü kazanan ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl karşılıksız 8 ay süreyle burs vereceklerini açıklamışlardı. Ve bu toplana parayla birlikte söz verdikleri gibi ZBEÜ geometrik bölümünü bu dönem tercih eden ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl boyunca bursları vermeye başladılar. Ancak bir sıkıntı var. Hazır para çabuk bitiyor. Toplanan paranı devamı olmadığı için burslar tehlikede. Ve Vakıf yönetimi burslara devam edebilmek için ilimizde ki siyasetçileri, bürokratları, işadamlarını sık sık ziyaret ederek destek arayışları içerisinde. En son da Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret ettiler. Buradan ben Erdemir, Eren Enerji, Çates ve Emko gibi ilimiz genelende bulunan küçüklü büyüklü tüm fabrikalara, sanayicilere seslenmek istiyorum, milletvekillerine ZKÜ Vakfı’nın daha çok öğrenciye burs vermesi için destek olun. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden mezun olan birkaç öğrenciye istihdam sağlayın, Bu imkanları sağlayın ki Öğrenciler üniversiteyi tercih etsin, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı yönetim kurulu Başkanı Doç.Dr. Mustafa Yıldız, yönetim kurulu üyeleri Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Maden Mühendisi Mehmet Çebi ve Mali Müşavir Hasan Kahveci ve daha bir çok isim üniversiteye destek için çaba içindeler.
Onları bu mücadelesinde yalnız bırakmayın lütfen.
Onlar kendilerini için değil üniversite için yani Zonguldak için görev başındalar.  


**


Nedir bu Zonguldak’ta ki “ABD” plakaları..

Son zamanlarda çok sık görmeye başladım.
Eminiz sizinde gözünüzden kaçmamıştır.
ABD plakalı araç plakalarından bahsediyorum.
Çok sayıda aracın plakasında ABD yazıyor
Eminim ki tesadüftür
Bir art niyet olduğunu da hiç zannetmiyorum
Ancak başka harf mi bulamadınız da mı ABD plakası veriyorsunuz
Alfabedeki harfler mi bitti yoksa 
Teröristlere her türlü silah ve mühimmat yardımı yapan, Türkiye’de darbe yapmak isteyenlere destek olan Amerika Birleşik Devletleri’nin kodları olan ABD’ye karşı biraz bu kadar kızgınlık ve öke duyulurken yetkilileri biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum.
Hiç mi akıllarına gelmiyor acaba tepki çekeceği

**

GÜNÜN SÖZÜ: Unutma senin için başkasından vazgeçen, bir gün mutlaka başkası için senden vazgeçer (Hz.Mevlana)